12 October 2010

KEMALANGAN NGERI DI KILOMETER 223 LEBUH RAYA UTARA SELATAN

Nauzubillah.....

Itu je yg mampu aku katekan bile bace paper pagi td. Kemalangan ngeri yang meragut nyawa 12 org melibatkan 2 buah bas, 3 kereta dan sebuah van ni blaku kat Kilometer 223 Lebuh Raya Utara Selatan di antara Hentian Pedas-Linggi dan Tol Plaza Simpang Ampat... Nak tau cite psl eksiden nih, gi kat link nih:-



gambo2 eksiden lak korang leh tgk n nilai sendiri betape dasyatnye eksiden semalam...:-






Al-Fatihah kepada mangsa yg beragama islam... Semoga roh mereka dicucuri rahmat. Amin... 


Nota kaki: 

Aku penah jugak naik bas ekspress yg travel jauh2 cenggini. Dlu aku blaja kat Sintok, Kedah. So, nak x nak "terpakse"lah nak bas ekspress dari KL-SINTOK-KL. Tiap2 kali naik bas ekspress company *&^%$ ni, aku msti bc doa panjang2, mengucap sepanjang jalan sblm aku tertido dlm perjalanan. Mau taknye, dari KL ke Sintok, Kedah cume 4 jam setengah je perjalanan aku kalo bertolak mlm. Korang bygkan laju @ x drebar tu bwk bas.. Penah skali n byk2 kali jugak ler aku naik bas dok seat depan, aku tgk drebar bas tu ikut lane kanan n bwk bas laju ya amat. Sambil bwk bas leh plak die berSMS (ape punye turrr???). masyaAllah, aku yg dok blakng drebar ni xleh concentrate nk tido tau. Dok terbeliak bijik mate memanjang. Risau wehhh, nk sound kang x pasal2 die soh aku trun kat highway tengah2 malam syahdu tu. Tp mmg xpatut driver bas company %$^&$ tu bwk laju2. 






3 comments:

Hana Ibrahim said...

aku sempat smlm nengok video yg sangat scary ni k!!!!! pastu ini hari aku nak nengok balik rupenya dah kene delete...mmg ngeri weih! kana ada sorg penunggang motor kan?....tu adik ipar aku nya gf nye cousin

NuZuL said...

aku xsanggop babe nk tgk video tu.. real depa pi rakam. mangse sume dok baring mcm tu je, nk tunggu ambulans lmbt lak smpai. eh, mati ke penunggang tu? takziah ye dr aku..

Anonymous said...

wNjp ghd hair
pEby ugg boots uk
gMhi michael kors outlet
5pAqq GHD
6lTeb burberry purses
3iCvy ugg pas cher
0fZoa ghd
8vYkr louis vuitton bags
1gHuy michael kors bags
0hKcz ghd stockists
5hRtr ugg boots uk
8bUgp discount nfl jerseys
7nCtf michael kors
0cLom styler ghd
2bNkk cheap ugg boots