14 October 2010

KELAHIRAN DAN KEMATIAN

Pada 23 September 2010 jam 6.25 ptg kakak sepupu aku, Nor Fadilah Maarip (Kak Efa) selamat melahirkan anak pertamanya RAYYAN MIKHAIL. Alhamdullillah.... Kak Efa n baby sihat sejahtera. Rayyan seberat 3.01kg n dilahirkan @ Pusat Perubatan Universiti Malaya..

Ni baby Rayyan, comel kan??

Bile aku n family dpt tau Kak Efa dah bsalin, ktorg pun terjah ar ke rumah depa. Pada 26 Sept'10 aku n family gi umah Kak Efa nk tgk baby yg comel nih. Myazara punyelah excited.

Iwan muke cuak pegang baby kecik. hu3

Myazara sgt xcited kat Rayyan. Cium memanjang...

Namun....

Setelah 3 minggu Rayyan lahir didunia, Nenda Rayyan iaitu Maklong aku telah kembali ke Rahmatullah pada 13 Oktober 2010. Mmg kami sekeluarga terkejut dgr kematian Maklong. Mau xnye, setahu kami maklong sihat wal afiat n xde tanda2 die sakit sebelum ni. Tp ajal n maut di tangan tuhan. Maklong pergi meninggalkan kami buat selama-lamanya. Anak-anak maklong redha dengan kematian Maklong. Al_fatihah buat Maklong tersayang, MARYAM BINTI JAMALUS. Semoga rohnya dicucuri rahmat n ditempatkan dikalangan orang yang beriman.






2 comments:

DKosongLapan said...

Cik Hanibi...
tahniah dan takziah...
begitule kehidupan....
sesuatu yang bermule apsti ade pengakhighan nyee.....
AL-Fatihah

NuZuL said...

time kasih.. memule seronok, pas 2minggu sedeh plak.. semoga roh maklong awok dicucuri rhmt. Amin..