23 February 2011

BAHASE PLANET MANE NIH???

(sile klik pic nih kalo bc ape yg budak ni tuleh)

NUX, LUX, LOW, bla bla bla... Weh, ape ke bende budak nih tuleh??? X paham aku. Tapi word "meninggal" tu xk plak die tuleh "meniwgurl".. Dunia semakin moden, tp semakin terowk teruk ( ha, kan aku dh terikut depa punye ayat) plak bahase depa. Mujo aku bukan cekgu BM, kalo x kompem graf subjek BM skolah aku turun mendadak kalo depa tuleh words cenggini kat karangan. Ahaksss!!! 

Adik2 sume yg sedang membesar bak johan, silelah gune bahase yg mudah dipaham oleh kakak2 & abang2 korang. CINTAILAH BAHASA KITA.

psst: Majoriti sepupu sepapat aku skrg umo 13-20thn, jd depa mmg gune words cenggini kalo bg SMS n taip kat fesbuk depa. Juling mate aku paham sebutir2 words depa... MAMPUIHHHH!!!

19 comments:

khairul hisyam said...

bahasa hadapan. hahah

ain said...

bahase zaman neolitik..;)

Adlina Husaini said...

haha..tua??adakah??

rindu hangpa suma...huhuhu

ain said...

adlina, miss u like crazy..sob3

Ina said...

saya sokong..ramai yang menulis kat blog macam hantar sms kat kengkawan..manyak fenin lor..
INA NAZIR

ain said...

ina : memang fenin, dlm kamus dewan pon xde words cenggini. ahakss!!

ain said...
This comment has been removed by the author.
Mohd Zulazuan Ishak said...
This comment has been removed by the author.
Natalia said...

mmg pelik bhsa dak2 skang..akak lagik le umo dah 30 lebih ssh nak paham..tp kdg2 terikot gak..hahaha

s.y.a.r.q said...

kene bace 20kali baru phm..T_____________T

ain said...

kak natalia : dah le byk huruf "k" dgn "q", mcm gagap lak bunyinye..hu3

syarq: ain 30x baru paham.hik3

JIJI YU said...

seb bek la student aku akda yang sebegini ghupe..ahaha

BIONIC WOMEN said...

saya pun xsuka baca kalau tulisan macam nih. Kalau ada blog yg style guna ayat macam2 nih saya x pergi dah pastuh..huhu..wat pening pala saya nak pikir aper dia tulis

ain said...

jiji yu: bgus student ko, jgn biarkan perkare ni merebak...:)

mama dhiya: ni trend namenye-->budak2 zmn skrg yg ckp;)

padlie said...

trend budak sekarang..
nak kata short form.. sama je panjangnye..
Nak tunjuk terer kat saper pun tak tau la..

New entry: Kerja oh Kerja

ermayana a.k.a mrs mahzan said...

bhs futuristik tue,esok lusa semua tulis pkai simbol je kot...haha

ain said...

padlie : tu lah psl, sape yg x ikut gaye bhse ni konon x macho lah..hu3

erma : back to Zaman Batu. kui3

Noraini Aznan said...

nthla,xsuke gak ble bace tulisan mcm nie...nthla,bajet comel kot...kite yg nk bace nie merangkak-rangkak jdnye,xpn kene bace smule ,br leh fhm..klu girl tue nmpk la jgk comelnye tp klu boy yg pakai words mcm nie,comel gak ke???hehehe...juz a piece of opinion...

ain said...

he3... mmg pon. kalo Ain dpt msg or emel cenggini mau kne tulis blk kat kertas kot, translate sebijik2. mampuihhhh;)