22 February 2011

SATU HARI @ GOLD COAST

Ari tu (Maap, dh lupe ar tarikhnye..Lame sgt pic ni terperok dlm thumb-drive) Abg Pen bwk aku gi Gold Coast. Together2 jer... Wowww!!! Tapi sehari jerk... X naik flight pon, naik kete pon boleh smpai.. 

Opppssss, jap2.. x abeh citer lg.. Sebenarnye kami ke Sepang Gold Coast je, hik3. Jgn verangan lah oiii aku nk gi negare omputeh tu, x mampu lagi + duit dlm tabung ayam pon x penoh2 lagik sbb dok korek jerk.. Sepang Gold Coast nih kat area Bagan Lalang. Bagan Lalang kat mane lak? Bagan Lalang tu kat area LCCT, Sepang. ha, tau kan?? Bijak..bijak.... 

Air laut kat Pantai Bagan Lalang ni xde ler jernih bebenor... kire ok2lah kalo nk lepak2 smbil mandi2 kat situ. Pantainye mcm Port Dickson (PD) n kalo bwk teropong gajah korang leh nmpk PD taww.. (eh, jgn harap ye nk bolen2 kat tepi pantai, kang kene panah petir padan muke!!!)

Sebenarnye fes time aku gi sini. Ni pon sbb staf GOLDEN PALM TREE RESORT (silelah klik!!!) dok koling2 memanjang sbb de promotion kalo jd membership depa. Aku ckp kat Abg Pen jgn pi, depa tipu je tu, ntah2 kne byr itu ini. Tp Abg Pen gi jugak, lantak lerr............ Eh, btol ckp aku, mmg kne byr pon. (Nanti aku citer ye berape hengget kne byr kalo jadik member).

"Jalan Kucing". X larat dh nk jalan kaki, lengoh kaki. Sendi2 sume dh bunyik2 mcm Ali Baba Bujang Lapok.

Ha, naik buggy kan best, xyah jenjalan jauh. Dah ler area Golden palm ni besar nk mampoihhhh!!!

Shantekkan resort nih. Satu mlm RM500++. gluppppp!!!

View dlm bilik, shantekkkk!!! Kelasss gitu bg korang2 yg suke privacy n klasik. Eh, yg dok terbaring tu bukan bantal pelok yek...kih3

Tangkap gambo sendirik!!! 

Ruang santai + leyparkin' (bahase bebudak zmn skrunk). Shantekkk jugak... 

Jadik, korang yg dok KL n sewaktu dgnnye leh ar pi sni. Dekat n peaceful. Bagan Lalang pon sgt femes dgn ikan bakar n steamboat yg sedap hingge mjilat sudu n garpu..;)


12 comments:

khairul hisyam said...

bestnyeee :)

ain said...

best skit2 je sbb melawat kawasan 2 min jer..hu3

ermayana a.k.a mrs mahzan said...

cantik tp mahainyer...alalala

Afikah Aziz said...

mak aih mahal sgt la hihi....xmampu nk g sana tu,satu mlm je dh rm500++...tgk je la kot org g hihi

alexa yussida said...

cantek2 tp 500 semalam?mak aih....baik pegi sewa hotel hard rock:D tehee

eT said...

hehehe...best yer p sana...xpenah sampai lagi...

ain said...

ermayana : atap resort tu made in Bali. hu3

afikah : ain smpt dudok atas katil tu 5 minit, pastu depa halau keluar..hu3

alexa: yeyehhh.. lg best n dpt beli t-shirt shantekkk;)

ET : yess, xyh gi PD, same je rupe air lautnye;)

Nor Moscow said...

ada Gold Coast kat sana pulak..tak sabarnya nak pegi..dah dekat ngan rumah dah tu!

JP Nurul said...

cantik2...

nak try p jln snelah nnt...

kiera'sakura said...

penah pegi bagan lalang.. nanti nk ajak family gi sini lak.. blh mendengki ngn kwn2 blogger..hehehe

ain said...

Nor n Nurul : mmg cantek, designnye lebih kurang mcm kat Dubai Palm island:)

Kiera: ajak satu kampung lg best, leh camping kat situ tau..;)

kiera'sakura said...

penah pegi bagan lalang.. nanti nk ajak family gi sini lak.. blh mendengki ngn kwn2 blogger..hehehe