07 February 2011

TETAMU DARI ADELAIDE, AUSTRALIA

Yehaaaaaaaaaaaa.... pd 20th Jan 2011 tetamu dr OZ dtg rumah aku. X lain n x bukan Kak Azi n Family... Yg ditunggu2 dah tiba, x sbr sbnrnye nk jumpe anak Kak Azi, Yaya yg semakin kurus n slim skrg... (last year mase umur die 3 thun berat die 22kg, tp skrg berat die 18kg, ahaks!!!) Kak Azi pun mkin kurus jugak. Tp yg herannye hubby Kak Azi, Abg Azul semakin gemuk berisi (he3... tau le kat OZ ade org mskkan sedap2 tetiap ari).
Disebabkan Kak Azi n Family dtg time cuti (cuti Thaipusam), aku menerjah ke dapur utk masak Nasi Ayam. Bak kate mak aku "kompem kebulur Kak Azi ko tunggu ko masak berjam2 lamenye...". Yup, betol n benar sekali ibuku. 2 jam aku dok dapur nak masak bende simple cenggini. Mau x nye, sikit2 ke ruang tamu dok tgk kat Azi memunggah barang2 dlm 16 kotak yg Kak Azi tumpang kat umah aku.. Barang2 dlm kotak tu sumenye org dok kirim dr OZ.


Sambil masak sambil tu tgk brg2 yg dipunggah Kak Azi. Isyhhh, plg menyesal sbb x krim Corelle Set kat Kak Azi. Cantik lah pulak. Kompem makan bertambah punye kalo mkn pkai pinggan Corelle.

Ni barang2 hasil tangkapan aku, he3. Yg bulat2 empat tu namenye Egg Poacher. Smpai ke hari ni aku x gune lg sbbnye aku xtau nk gune mcmane, kuang3. Main order je, yelah mcm cantek jer...;) Cap tu Abg Azul bg kat Abg Pen, huhhh.. suke sokmo ye...

Wallet merah ni aku bg kat mak aku sempena besday die thun lepas. hu3... Tetiap ari mak aku dok tanye "Kak Azi ko dh balik Msia ke? Mak x sabar nk pkai wallet baru nih...". Huhh.. wallet aku sendirik pon koyah rabak mak oiii...

Yaya, FYI Myazara so happy n very xcited dpt hadiah mainan nih.. Myazara said "Thanks Yaya"..

Ha, ni lah Yaya yg dh slim tu. Makin besar makin kuat membebelnye.. Tp bile membebel kecek kelate. Lorrr... igtkan speaking London..hu3.... Kak Azi ckp walaupun depa dok negare omputeh depa kat umah depa anak beranak ckp kelantan / melayu. Sbbnye nnt bile balik Msia xyah nk anta anak2nye gi tuisyen BM. 

Time depa dtglah time tu ler P1 aku dok wat hal. Cam gampenggg le pulak. So, kami sume dok lepak kedai mamak yg ade WiFi semate2 nk online. Perut Kak Azi jadik kenyang sbb dpt online. Yaya lak punye suke sbb leh video hindustan kat Youtube. hu3....

Selepas seminggu depa dok rumah aku depa dh balik Kelantan. Hu3... sunyi balik rumah aku n dapur aku kembali x berasap. Xpe, lepas ni leh jumpe Kak Azi n sambung gosip2 yg sempat yg nk di khatamkan. Ngeh3...









2 comments:

Adlina Husaini said...

wah meletop!

ain said...

Ad, luse Kak Azi blk OZ. sob3...:(