05 October 2010

BILE KAPOCI GENG SERANG UMAH UTK BERAYE...!!!

2nd week raye, geng ofis aku serang umah aku kat Putrajaya. Memule, Adlina plan nk dtg beraye sabtu @ ahad, tp phm2 aje lah tuan umahnye sbtu n ahad pulang ke kg.halaman bjumpe bonda tercinta.ewahhhhhh. Jd, aku set date n makcik2 yg lain dtg beraye umah aku. Tp pening gak nk masak ape, xkan nk beli kot? x rock ar kalo beli2 nih. Akhirnye, aku masak bende alah nih:-


Nasi Lemak Daun Pisang, Ayam Goreng Kentaki (tpg kentaki yg sekotak RM1.20 tu..), Cucur Udang Xde Taugeh.

Ngam2 kol 5 ptg aku punch card, Takot gak tgh2 msak depa sume smpai umah. Kalot? jgn ditanye, nk tarik nafas pun xsmpat. Baju keje pun xsmpt tukar. Dapur? Nauzubillah, mcm tongkang pecah. Kol 6.45 pm           Makcik Ayu dtg. Mmg langkah kanan ko, leh tlg aku kopek ikan bilis. Punyelah baik tuan umah nih gi mbeli ikan bilis yg halus2, mau xbising Makcik Ayu tu kopek ikan bilis. Kol 8 p.m aku kalut pi mandi n solat. Bju tido aku blsah pkai, ha.. naseb ler... 



Aleesya, anak Ayu n Tibang (geng seforum n merangkap jiran blok aku) jd Princess mlm tu. Sume org dukung die, tetamu yg lain pun aku xlyn, dok lyn die. Comel mcm aku.. hu3

Kalo xde Mek Ayu nih, kompem ayam goreng aku xsmpat nk hidang.hu3... X lupe juge kat Mek CT (tudung putih), bg aku pinjam Rice Cooker die. Kalo nk harapkan rice cooker aku yg kecik tu, mau hangpa mkn skit je sbb xckup.ho3

Aisy, jd Prince mlm tu. Ooo.... mentang2 die dh puas tido b4 mai umah aunty, die sgt aktif mlm
       tu. ho3, abes kusi meja die pusing keliling. Abg Pen smpai je tetibe muke die jd cuak, "ek, bpk aku ke nih. Muke, badan lebeh kurang, hawat tinggi ja x sama?".kui3


Setak n ehem2. Thanks for coming...he3. Tp b4 depa blk ade berkat a.k.a tapau for all guess. 
       Ecehh, aku ni mcm org tua2 lak suke bg berkat. Yelah, nasi lemak punye byk lebeh, sape lak nk mkn, bek aku bg depa mkn. 


2 comments:

DKosongLapan said...

kekekek....sebenonye kalo tinggei kan belen kat ghumah mike tu....takde sape dah nak makan....kughang2 bagi kat kengkawan...takde le membazirrr...

NuZuL said...

tu pasey. awok msok nasik punyelah byk, sambal tumeh abes, nasi je bebelen2.. cer tgk setak n tibang, mkn nasi skit tu pasey kughuih.hu3