31 March 2010

BYE BYE KAK AZI...

Genap setahun kami se-roomate akhirnya Kak Azi meninggalkan aku. Aku igt lagi 1st April 2009 Kak Azi secare rasminye dok sebilik ngan aku. Kebetulan Syazwan move to bilik pegawai Seksyen K. Ni sume puncenye psl 5S, nk seragam bilik pegawai dengan seksyen masing2. dari situ bermulelah episod persahabatan kami.

Kami lunch hour keluar same2, mengular same2 (hik3, xselalu pun, kdg2 jerk..). Kalo ari Jumaat dok pikir memasing plan nk kemane hale tujuan. Ayam Penyet, Alamanda, Black Canyon, Kenny Rongers, Lesung Emas Bangi, Secret Recipe, McD, KFC, Anje Nasi Beriyani Bangi, Food Court Giant Puchong, Restoran Nasi Ulam Presint 14, Nasi Arab Saba Restoran Cyberjaya, Taman Warisan, Nando's, tu sume antare restoran yg sempat kami TERJAH during lunch hour. (naseb bek ari Jumaat lunch hour 2 jam setengah, kalo setengah hari mau ke KL kitorg gi..) Kami punye selera makan mak aiii... sangat TINGGI, tp baru setengah pinggan dah mengah, perut memasing kecik xlrt nk abeskan.. Finally.."dek, tlg bungkuskan mknan ni ye, ktorg xlarat arr nk abeskan.."..

kalo bulan pose lg kami ligat, leh katekan tetiap ari lunch hour mesti kuar. Nk tido kat opis xbest lak, xsyok. Jd, tmpat plg best kat ARIANI. he3, mse tu mmg demam Ariani le, aku pun xtau bape ratus hengget $$ aku sedekah kat tokeh ARIANI tu. Kak Azi lglah, jgn ckp byknye.. (sabar ye Abg Azul, demi menutup aurat..).

 Tadaaa... kebetulan pkai tudung yg same gi keje. Tp ni bukan Ariani, made in Hajaba.. mahal nk mamposs RM80, cantek punye psl, xpelah skali seumo idup aku beli kat ctu...

Kami ni bukan stakat kwn outing, tp kawan gossip pun leh jd gak.. Sok sek sok sek, ade je gossip tetiap pagi. Citer psl artis itu, politikus sane sini, psl kje, tp bukannye mengumpat, cume mengate skit jer.. hik3.. Kak Azi jugak tmpat aku meluahkan perasaan, kirenye pendengar setia aku taim susah n senang. Nangis depan die, huh, dah puas dah Kak Azi tgk. Berita gembira, berita sedih sume aku citer kat die.. Die byk bg nasihat n kate2 semangat kat aku walaupun ade msenye dat time aku dah DOWN. Aku ilang arah tujuan n give up. Mcm tu jugak Kak Azi.

Tp Kak Azi ibu n isteri yg sgt tabah. Nmpk je lembut tp die kuat. Ms hubby die kat OZ further study, kebetulan abah (arwah) Kak Azi sakit kuat.. Aku tgk Kak Azi boleh handle perkare tu pdhal mse tu dielah mama, dielah papa. And paling sedih mse abah Kak Azi meninggal mse hubby die xde at sisi die. OMG, kalo aku lah kat tmpt Kak Azi, aku menangissss!!!.

And now after 1 year kami berdue, akhirnye Kak Azi tinggalkan aku kat sni. Aku tau ini pengorbanan paling besar yg penah Kak Azi buat dlm idup die. Aku doakan Kak Azi bahagia disamping hubby n anak2 comel (yaya, jgn mintak dukung kat Mama lg ye, nnt mama mkin kurus.he3), Kak Azi dimurahkan rezeki, n ape yg penting setiap pengorbanan pasti ade hikmahnya. Ain yakin akak akan jd bisnesswoman yg berjaye suatu hari nnt. Amin...gud luck to Kak Azi, miss u so much...


7 comments:

Azie said...

terima kasih di atas segala2nya, maaf kalau kak zie banyak menyusahkan Ain. Kenangan bersama Ain memang tak akan dilupakan.

Good luck & miss u forever

NuZuL said...

akak xpenah skali pun wat salah kat ain, jauh skali sakitkan ati ain. susah tau nk cr kwn sebaik akak, kalo jumpe pun xkan same mcm akak. akak, thanks bg ain shawl tu, ain suke sgt, xlupe jugak doa2 yg akak bg kat ain, ain amal smpai skrg.

yg wat ain igt akak ade kat bilik ni...AIR FRESHNER yg akak bg kat ain.waaaaaaaaaaaaa

Anonymous said...

cGrc cheap ghd
eFlr ugg sale
gSml michael kors outlet
0pArm GHD Hair Straightener
7dTdj burberry purses
6nBsd bottes ugg
8oVer ghd nz sale
8yIsu louis vuitton handbags
8oYcb michael kors bags
0yNmc ghd hair products
3wZel cheap ugg boots
2gJjb nike nfl jerseys
2vShk michael kors sale
2qUla ghd lisseur
1dYtq cheap ugg boots

Anonymous said...

nFow coach outlet
aKle ugg boots
hQzm michael kors
4sSwt cheap ugg boots
1jPqy chi flat iron
1vQtf Michael Kors
6fOmq wholesale nfl jerseys
0hWmw coach outlet
7oCan north face jackets
1jAik ugg baratas
2oUtm ghd mini straighteners
0oKcg michael kors purses
6dFdb nfl jerseys
5lWxq ghd
3uMxk cheap ugg boots

Anonymous said...

aFff coach outlet
dLte xZlr michael kors outlet
8fRho ugg boots cheap
9bWrk chi iron
6hXja michael kors bags
8nLzt wholesale nfl jerseys
8dUyw coach outlet store
3gQic 1mSlj botas ugg baratas
9pAam 1rSra michael kors purse
2sGqe nfl shop
7cQgu ghd españa
4wTmv ugg boots sale

Anonymous said...

Hi, [url=http://britpoppedia.com/assignment.html]good assignment [/url] - help with my assignment - homework assignment http://britpoppedia.com/assignment.html.

Anonymous said...

Blogger: MY 2nd DIARY - Post a Comment [url=http://www.buyingtopamaxcheap.net/] Cost Of Topamax [/url] topamax cost - Topamax Price - buy topiramate no prescription [url=http://www.cymbaltarxbuyonline.net/]cheap cymbalta online [/url] buy cymbalta no prescription - order cymbalta online - price of cymbalta - http://www.cymbaltarxbuyonline.net/ [url=http://www.acompliadietpillonsale.net/]buy generic acomplia [/url] generic acomplia rimonabant - cheap acomplia diet pills - acomplia pills - http://www.acompliadietpillonsale.net/ [url=http://www.buyingprovigilcheap.net/] Order Provigil Online [/url] buy modafinil no prescription - Provigil For Sale - cost of provigil