27 January 2011

Wisata @ Padang, Indonesia - Part 7, lastttt punye part!!!

De last entry psl Wisata @ Padang, Indonesia. Msti bosan korang bc kan, ari2 dok membebel psl jenjalan kat Padang tu. Aku sndiri pon bosan nk tuleh, byk bende nk hengat (1st prob kne hengat name tempat...hu3) Ok, ni kompem last entry, layannnnnnnnnnnnnnnnn...


Sepanjang perjalanan di Indonesia kompem korang jumpe menatang nih, ni namenye Antena Parabola. 10x gande besarnye dr kuali Astro. Psg menatang nih kat umah leh dpt siaran tv satelit di seluruh dunia. Mabelessssss... 

14th destination : Aur Kuning. Sebenarnye 1st day lg ktorg dh gi sni. Ni lawatan kali ke-2. Motif??? Shopping Time!!!!! Yeahhhh... kat sni brg2 lg murah dr Pasar Atas. Sbbnye kain2 @ pakaian dijual secare borong. Setakat nk beli kain batik sehelai dua  depa x layan. Beli kodi2 ja... 

Cendol Durian. 

 Bika, salah satu mknan yg fofular kat sane. Rase, sedappp!!! mcm lempeng pisang cicah kelape, tp ni diperbuat drpd ubi.

Bakso, sedap jugak!!! walaupun kat M'sia dh melambak org jual bakso tepi jalan, aku x teringin plak nk cube. Tp bile dh sampai Indonesia wajib kne makan. Rasenye mcm bihun sup segera cap PAMA tu..

Disebabkan mlm tu merupakan Last nite @ Bukit Tinggi, aku gagahkan jugak bjalan kaki dr hotel ke area Jam Gadang semate2 nk naik kereta kuda. 10000 rupiah seorg. Dlm kereta kuda aku smpt lg intebiu supir kuda tu, aku tanye bp hengget die beli kuda ni. Die bgtau kuda ni die beli dgn harge 20 juta rupiah, lebih kurang RM7k. Murah gak..

Keesokan paginye subuhnye kami bertolak dr Bukit Tinggi pukul 4 a.m waktu indonesia ke Padang. Sbb flight aku kol 8.30 a.m n B.Tinggi - Padang ambil mase 2 jam. Tgk, beg punyelah byk. Aku sorang je 4 beg, tu belum cmpor beg depa yg lain. Nak tau kenape beg aku tetibe jd 4 ketol, tadaaaaaa...












Kain telekong, baju pasang, baju sulam2, kain2 labuci lip lap lip lap, t-shirt, key-chain, kain cadar MUFC, kain pelikat, slipar songket, kain batik bla bla bla... Punca utama kenape 4 beg. hu3... Sebenarnye barang yg aku beli utk diri sendiri ade le 2, 3 helai. Tp brg2 yg org kirim, souvenir kat mak bapak, kekasih hati, jiran tetangge, kwn2 opis, sedare mare tu yg jd byk kne beli... Tp xkesah lah, asalkan aku selamat pergi n pulang. Aminnnnn.... 

pssst : Sangat terpegun dengan kebersihan tandas di Padang n Bukit Tinggi, mereka sgt menjaga kebersihan tandas, jd org yg suke "membuang" mcm aku ni xde hal le nk singgah memane tandas. lagi satu, kat sane punye byklah surau n masjid. Selang 10 langkah surau, selang 20 langkah masjid. Bersih n cantikkkk!!!

5 comments:

DKosongLapan said...

cehhhh..naseb baek le tak lame...kalo makan 2 - 3 minggu kat sane...haghuih bawak balik satu kedei niii...

nuzul said...

kalo 2 - 3 minggu mau awok jd pengemis kat sane sbb duti juta2 dah abess.kui3

Anonymous said...

zOfd ghd
tWlv ugg boots sale
nJnd michael kors outlet
7zLix GHD Australia
7kBtk burberry sale
4vLds bottes ugg pas cher
0gQxx ghd nz sale
3vPec cheap louis vuitton
3eEol michael kors outlet
7mTlj ghd straightener
0dDvs cheap ugg boots
1iDkr nfl jerseys
8dApi michael kors outlet
3qIku ghd lisseur
7uCmo discount uggs

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


aziman omar said...

Kami sediakan semuanya untuk anda yang ingin melancong ke Bukittinggi. Urusan hanya di Malaysia dan mudah segalanya.Lihat di sini:
http://freelancetour.blogspot.com/