04 January 2011

KEMBALI KE SEKOLAH

Semalam (3 Januari 2011) bermulenye episod bangun subuh bg seluruh budak2 sekolah diseluruh M"sia xspecially adik2 aku, Alif n Iwan. hua3... Dengan muke ketatnye mereka ini pukul 10 mlm dipakse rela utk masuk tido oleh ibuku. Hua3 lagi...;) Segale PS2, broadband, beskal ditamatkan riwayatnye... (Sabtu n Ahad je boleh ON

Dengan gigihnye selame sejam aku berhempas pulas menggosok 12 pasang bju sekolah (6 psg baju sekolah agama & 6 psg baju sekolah kebangsaan). Ni pun ckup2 utk 3 hari (isnin, selase n rabu). Khamis n Jumaat turn mak aku lak (budak laki ni peloh byk, kuat main.. jd bju ari2 kne basuh, nnt bau masammmm)

Abang darjah 4 n adik darjah 3.. Memasing dh demand kasut skolah. Sorang n Ben-10, sorang nk ala2 dewase Diadora. Plan asal nk beli kasut skolah kat Tesco je, murah, save bajet. Tp depa ugut xnk gi skolah kalo beli kasut tesco. (cehhh... memilih)

Pepagi bute Alif dh mandi (mgigil aku tgk die, al-maklum le kurus kering). 1st day die semangat nk ke skolah. Xsabar katenye  nk tnjuk botol air baru, beg baru, kasut baru kat kwn2.. Alhamdullillah...nmpknye die dh suke ke sekolah, x mcm dlu ari2 nangis bgun pagi, konon2 buat pening kepale lah, sakit perot lah, selsema dengan tiba2...(kuat politik ko Alif) Dh kne rotan 4 liang pon xnk pi skolah gak, dah kne baling kat pasir depan umah pon xnk pi skolah gak... Last2 dok umah study kat umah je.. hu3..

No comments: