21 January 2011

Wisata @ Padang, Indonesia - Part 1

Salam sume... (x jwb dose)

wahhhhh, kemain bersarang lg ye blog aku ni. seminggu xupdate ape2, bz mengalahkan PM...hu3... Sebenarnya last week (13-17 Jan'11) aku pegi Padang, Indonesia. Yuhooooo!!! Akhirnye tercapai jugak impian aku nk ke mane2 tempat @ Indonesia (walaupun mak aku kutuk sbb katenye org Indon dtg Mesia, aku pulak ke sane. he3, ala mak aku jeles sbnrnye sbb x ikut.kui3)

Dgn muke x malu aku join family Ayu ke Padang. he3... Kami pergi  berlima sahaje.. trip sendiri bikin, survey tmpt sendiri, cari hotel sendiri, cari supir sendiri.. Dengan mmbeli tiker Air Asia RM199, aku sampai ke sane dgn selamat. (walaupun dlm kepale otak aku fikir mcm2, yelah tahun 2009 kan Padang dilanda gempa bumi, takut woooooooooooo)

Perjalanan bermule pd jam 7.50 a.m, 13 Jan 2011. Thanks a lot to my bucuk2 Abg Pen n Mas (office mate) b'cos sggup menghantar kami ke LCCT pd jam 5.30 a.m. Sian depa kne bgun awal, huk3... On de to Padang aku melayan Nasi Lemak Pak Nasser dgn penuh perasaan. Yelah, 4 ari tuuu x jumpe nasi lemak.. 

View on our flight - Subhanallah!!! indahnya ciptaanmu Ya Allah... 

Tadaaa... tepat jam 9.00 a.m (waktu M'sia) kami tiba di Bandara International Minangkabau.. Yuhooo!!! lompat2 jap;) 

1st destination: Pusat Dokumentasi dan Informasi Kebudayaan Minangkabau, Padang Panjang. Di sini, kami diberi penerangan ttg asal-usul n adat Minangkabau n cara kehidupan masyarakat Minangkabau. Im interested to listen b'cos abah aku adelah keturunan Minang. 


Cantiknye Rumah Minang nih.. halus ukirannye... Kalo dpt buat rumah mcm ni kan best;) Ape yg perlu korang tau pembinaan rumah Minang x menggunakan sebatang paku pon.. Amazing!!!! dat why bile berlakunye gempa bumi rumah Minang x akan runtuh, ini kerane ketika gegaran rumah ini cume berpusing di antara pasak je...

Tadaa... model kalendar Minang 2011. Dengan bayaran sbyk rp12000, korang leh pakai pakaian Minang n posing maut cenggini. Ala2 berangan gitu. ahaks!!!

Aksi pengantin terlampau. Seksi kan saye? wakakakaka

2nd Destination : Air Terjun Lembah Anai. bagi aku bese2 je Air Terjun nihh.. x sehebat Air Terjun Gunung Ledang @ Air Terjun Sg Gabai. Kawasan nk mandi pun kecik jer...:(


3rd destination : Ngarai Sianok. Lihat kat blakang kami tu, terdapai ngarai yang curam lebih kurang 100-150 meter. 


hasil lukisan aku sendiri. he3.... Lawa2 lukisan minyak kat sini tp aku xbli pon sbbnye susah nk bwk balik, takut smpai umah nnt jadi lukisan air plak.kui3..

Lakonan semate2, xde kaitan dgn yg hidup ataupun yg mati..

4th Destination : Lobang Jepang (Jepun). Kat sni ade gua iaitu tmpt persebunyian tentera Jepun mase Perang Dunia ke2 dedulu..

Nexttt... 
ha, aku sambung citer aku ni kat 'part" seterusnye...;)


20 comments:

Anonymous said...

xRfk coach usa
oEae ugg uk
jLok michael kors bags
5wIxf cheap ugg boots
5xVai chi hair straightener
0iAjy Michael Kors
7xLdy nfl jerseys
7iLbe coach outlet store
0bIsz north face sale
3aLsw botas ugg españa
4tWiw ghd sale
5oAat michael kors outlet
2bTee nfl shop
9tUri planchas ghd baratas
6eXkf discount ugg boots

Anonymous said...

qPiz coach factory
cYkk lVkw michael kors bags
6fWvp ugg boots cheap
2bBoi chi hair products
9yQoe michael kors outlet
8rUrn wholesale nfl jerseys
9xYtm coach outlet store
2uXsc 5fQlx ugg australia
2mIzt 5hBik michael kors sale
2qGvr nike nfl jerseys
8hDxu ghd baratas
6lPox ugg boots sale

Anonymous said...

0yKdc ghd
mMtk ugg boots sale uk
kVym michael kors bags
2xPcs GHD Australia
5zIbt burberry outlet
5bXns chaussures ugg
7wPom ghd hair straighteners
0rRhf louis vuitton sale
4uTiz michael kors sale
8kEvp coach outlet
8bVln ugg boots cheap
6kZug cheap nfl jerseys
0jVde michael kors sale
7eJyw Lisseur GHD
7qVus discount ugg boots

Anonymous said...

Louis Vuitton Handbags 426044 Cheap Chanel Bags 180270 cheap christian louboutin 207181 http://cloutlets.webs.com/

Anonymous said...

christian louboutin outlet store 563296 Burberry Handbags 14933 Gucci Handbags 639538 http://hermesbagsoutletsale.cabanova.com/

Anonymous said...

Discount Louis Vuitton Bags 857306 Cheap Chanel Bags 112756 Chanel Handbags 202422 http://cheaplouboutinshoes.cabanova.com/

Anonymous said...

Burberry Bags 534812 cheap christian louboutin 339267 Chanel Outlet 920290 http://cheapburberrybagsoutlet.cabanova.com/

Anonymous said...

Cheap Chanel Handbags 237857 Hermes online 462472 Burberry Handbags 23705 http://cheapburberrybagsonline.cabanova.com/

Anonymous said...

cheap christian louboutin 399773 christian louboutin outlet online 711004 Cheap Burberry Bags 741746 http://louisvuittonoutletstores.cabanova.com/

Anonymous said...

Gucci Outlet 208135 Burberry Handbags 547204 Cheap Gucci Bags 238967 http://guccioutletonline.cabanova.com/

Anonymous said...

christian louboutin outlet store 231551 Cheap Burberry Bags 571736 Chanel Outlet Online 80898 http://pinterest.com/louboutioutlet/

Anonymous said...

Gucci Bags online 625363 Louis Vuitton Bags sale 766877 Chanel Bags outlet 789140 http://chaneloutletonline.cabanova.com/

Anonymous said...

Gucci Handbags online 208856 cheap christian louboutin shoes 541187 Gucci Outlet 270812 http://cloutlets.webs.com/

Anonymous said...

Chanel Bags outlet 173613 Gucci Bags 631853 Burberry Handbags outlet 933251 http://cheapburberrybagsonline.cabanova.com/

Anonymous said...

Hermes Outlet 725426 Hermes Outlet 111003 Burberry Handbags 182150 http://cheapburberrybagsoutlet.cabanova.com/

Anonymous said...

Chanel Outlet 854918 Louis Vuitton Handbags outlet 838838 Gucci Handbags for cheap 217933 http://cheapburberrybagsonline.cabanova.com/

Anonymous said...

Gucci Handbags 528542 christian louboutin outlet online 671785 Cheap Burberry Bags 565508 http://cheapburberrybagsonline.cabanova.com/

Anonymous said...

Hermes Bags on sale 73959 christian louboutin outlet store 222659 Hermes Bags 461597 http://hermesbagsoutletsale.cabanova.com/

Anonymous said...

louis vuitton outlet store 324452 christian louboutin outlet 127972 Chanel Handbags store 781056 http://hermesbirkinsale.cabanova.com/

Anonymous said...

Yes! Finally someone writes about business.


my blog: Chienthan Mobile