16 March 2011

WAWA SPLASHTOUR

Sempena menyambut besday Abg Pen yg ke-34 tahun (mak aiii...tua bebenor dh Abg.Pen nih..), aku n adik2 gi celebrate besday Abg Pen kat The Mines. Ktorg gi sane bukannye shoppin' moppin', tp ktorg gi naik Wawa Splashtour. Yuhoooooooo, best2..

Ni lah die Wawa Splashtour. Bas + Bot = BABOT, hua3.. Kat darat die jadik bas, pastu bile trun ke tasik die bertukar jadik bot. Fuyooo... mcm transformer...(bak kate adik aku).

Situasi dlm bot. Sempat lagik tu buat peace. Ape kejadahnye???

Abg Pilot yg cekap memandu. Die bwk ktorg pusing2 tasik kat Mines tu. Kawasan tasik tu sgt cantek, rase mcm kat Australia lak wlaupun aku penah gi OZ tu..hu3...

Bangau yg terpacak tepi tasik smbut kedatangan kami. ewahhhh.."Bangau oh bangau kenape engkau kurus?" (eh, memang btollah, xde sekor pon bangau yg gemok tau..)

Pas balik dr pusing2 naik BABOT, ktorg gi zoo. Eh, baru aku tau kat Mines ni ade zoo. Tp menatangnye xde lah byk mane pon. Tp kire oklah sbb kat umah aku pon xde menatang nih..

Replika Keretapi zaman omputeh jajah tanah melayu. Disebabkan ktorg je yg ade kat situ, jd suke ati mak bapak ktorg lah nk bergambar sakan.

Larikkkkk....!!! Gajah naik antu, Abg pen kne keja pusing keliling Mines due ploh empat kali. Hua3..

Puas bjalan perot berdondang sayang. Mari kite mencekikkkk!!!

Abg Pen, dh bace doa mkn ke blum?

pssst: Cuti sekolah kan dh start? Jadi jom gi Mines bwk anak2 @ adik2 @ cucu2, mcm2 ade kat sane. Kalo umah korang kat area Seri Kembangan lagi bgus, jimat duit tol & minyak;)





8 comments:

Kisah Kita Bersama said...

wahhh...cam best jee..ain..berapa rate bot tu???....(^__^)

Kisah Kita Bersama said...

wahhh...cam best jee..ain..berapa rate bot tu???....(^__^)

KHRLHSYM said...

wah best nye kamuu~

aDieyZa said...

wah, nampak menarik!! dulu pernah jugak masuk taman dekat mines tu.. tp dah lama dah.. hihihi.. wawa splahtour tu berapa harga dia eh?

JP Nurul said...

baru ada ke 'babot' tuh...2 bln tinggalkan kl dah ada benda baru ek..hehe...

nak p sne gak nnt...:)

alexa yussida said...

wahhh baru ke?last pegi the mines last year masa balik msia..uuu kena terjah lg la balik nti :)

ain said...

KKB & adieyza: Rm28 per head.;)

KHRLHSYM: bes sbb ni tiket pree.he3...

Nurul: saye tanye kat staff tu, rupe2nye dh 2 thun babot ni ade..;)

yussida: ha, terjah jgn x terjah;)

Anonymous said...

kMzm ghd hair straightener
gZpj ugg boots uk
kShn michael kors outlet
5eYbu GHD Australia
4jKej burberry sale
9kRkq chaussures ugg
7mHmj ghd nz
8wPte louis vuitton purses
3aPve michael kors bags
3qZni ghd hair straighteners
2aPsd ugg uk
8jBot nfl jerseys
2yOyc michael kors handbags
4sDzt ghd
8gTkp discount ugg boots