23 January 2012

31.12.2011 - Episod 3 : Mcm artis le pulaksss!!!

Ok, bersambung di entry baru. Kali ni aku nk cerita psl detik2 bersejarah kami laki bini bersanding depan 2000+ tetamu:)



Utk pelamin, make-up & baju pengantin aku gune khidmat RINS SUZANA (sile klik kalo nk tgk service yg depa bg). Sebenarnye B4 b'tunang lg aku dok usha service depa nih. So, lepas tunang n dh kompem ade tarikh sanding aku book depa. Aku book dlm bulan 7 sbb mase tu ade festival pengantin kat PICC, jd aku dpt pakej menarik!!! (pelamin 5 panel+andaman+baju kawen laki bini=RM5900) 
Tips kepada bkl pengantin2 kat luar sane, kalo nk dptkan pakej2 murah n bbaloi2 pegilah kat mane2 festival pengantin. Kat situ korang leh buat comparison pakej2 pelamin, andaman, katering n bla2.. (tips lagi: pastikan perot korang xdiisi dgn ape2 jenis bentuk makanan sbbnye kat festival tu nnt korang boleh blasah berape byk food tester, ekekeke) 



Utk katering pulakss, kami laki bini gunekan khidmat EKHWAN CATERING. Kami dpt katering ni dr karnival pengantin jugak. Kebetulan pulak catering ni abg kwn Abg Pen punye. Kebetulan lagi sedare mare aku penah gune service depa nih. Kami teramatsss puas ati dgn service depa. mknan sedap2 (walaupun aku smpt mamam 4, 5 suap je mase mkn beradap sbb ramai yg bgambo dgn retisss fofular nih, ekekeke). FYI, kami tmph 1,000 pax dgn harge RM10.50 per head. Kami dpt Nasi Beriani, 4 jenis lauk, 1 jenis buah2an, air kordial + air mineral, 2 jenis kuih, 2 jenis air minuman panas, 4 set dome, 1 set meja mkn beradap, 330 sarung kerusi, 33 alas meja ikut tema, 3 set meja buffet, 1 set coffee corner. Banyakkan????:) Kalo korang nk tau, kami ade msk sendiri utk 1,000 pax. Mak aku yg nak tetamu mkn msakan die. Nk msk utk 2,000 org x larat, jd kami amik 1,000 pax katering lg 1,000 masak sendiri. Lauk2 yg mak aku msk antarenye msk lemak pisang, sambal tumis ikan bilis, masak merah ayam. Catering ni mmg murah ati, nk tau knp?? Depa offer + bg gune brg2 buffet depa utk lauk2 yg family aku msk.  

Mase ni pkul 1.40 ptg, tetamu dtg mencurah2. Makanan katering dh abes licin. Jd, waiter catering ni keluarkan lauk pauk kami pulak. Walaupun lauk ketering depa dh abes, depa bg gune brg2 buffet + pinggan + cwn + still serve kat tetamu smpai mjlis abes. 6 stars utk EKHWAN CATERING


Ni kat goodies bag corner. Thanks a lot to Kak Anne sbb tlg aku bg special gift kat geng MOF. Eh, kalo korang nk tau Kak Anne ade jual bju budak2 tau, sile like page KIDDYFASHION kalo nk tgk bju2 yg nmpk mhl tp sbnrnye hargenye muroh:)

Ni GUESSBOOK CORNER kami.. ok2 ler tu cume aku lupe nk bwk frame gambo kami laki bini, adehhhh!!! (suke bc wish n komen2 kwn dlm guessbook, ngokngek tawww komen korang, ekekeke)


Ni mase kat red karpet berarak nk bersanding. Plan asal nk bersanding kol 1.30 ptg (after zohor) tp disebabkan Myazara (flower girl terlampau) ni ilang, terpakse kami sefamili cari die. Rupe2nye die gi main kat taman mainan dpn dewan. Adesss.. mmg comot rupe budak nih, belemoihhh bak kate oghang pegrok:)

Geng Marhaban berselawat dgn mengiringi kami smbl bjalan di Red Carpet. Kami xgune kompang, tukar selera la pulak:) Geng Marhaban ni import khas dr Kg Baru Batu 14, Puchong (kwn2 mak aku jugak) Ade story gak, sbnrnye plan asal depa nyanyi 2 lagu, tp disebabkan vokalis tersohor di alam semesta, Cik Peah (yg pegang mic mcm jekelin vikter) neves,  depa nyanyi 3 lagu. Blasah lah cik peha, janji ROCK!!!!

Nilah Emcee kami, kami pggil die ustaz sbb kalo ade kenduri doa selamat die akan bckan doa + selalu jd imam. Die ni jiran makde aku. Last minute kami deal dgn die sbb plan asal kwn Abg Pen jd emcee, tp disebabkan anak kwn Abg Pen ade orientasi kat skolah mase ari kenduri ktorg, terpakse cr org lain utk jd emcee. Bgus jugak ustaz ni sbbnye dialah EMCEE, die jugak BACE DOA SELAMAT kat kenduri ktorg. Kirenye pakej 2 in 1, he3...


Kami tgh bersanding bersame pengepit, STUCK & FATEN GIGI BESI. AJA TEMBAM n FAZIGHA jd minah bunga telor:)

Upacara menepung tawar oleh mak bapak kami. Tu diaaaa, cer tgk pengapit lelaki lap beras kunyit sampai ke kepale, ekekeke

Oh bapa mertua ku...:)

mohon keberkatan dari Illahi...Aminnnnn:)

Sesi makan kurang adab kami laki bini. Nak tau nape aku ckp kurang adab, sbbnye  kami mkn dgn gelojoh sekali sbb lapo ya amat. Walaupun aku mkn 4, 5 suap, tp suapan aku tu ya amat beso skali. Pengantin lg melampau, mkn xnk stop, ekekeke

aksi paling tragis dr pengantin pompuan, versi filem IBU MERTUAKU tp pkai sudu, bukannye garpu:)

sesi POTONG KEK plg ganaz abad ini:)

aku suke pic ni. Konon2nye Kate Middleton dok baling duit kat rakyat jelata. mcm kaye kan?ekekekeke

Setelah tetamu balik ke kampung halaman memasing, pengantin terlampau dgn penuh gian dijiwa mendendangkan lagu btajuk SENJA NAN MERAH. (sambil2 tu feeling kunun2 jena zen naik motor besa dgn awie,  pusing2 kat KESAS highway pastu kne than polis sbb x pkai dua2 xpkai helmet)

Okeylah, bersambung lagi di entry yg baru:)

4 comments:

Anonymous said...

rJgw coach
vPwc cheap ugg boots
cIjg michael kors outlet
2pKtu cheap uggs
6yJlz chi hair products
8rYuz michael kors bags
6iLbj wholesale nfl jerseys
8dWol coach outlet
3nFho north face outlet
3uUwd botas ugg baratas
7mHon ghd sale uk
9iHjk michael kors purses
9aBck nfl shop canada
2rGoy ghd españa
2vJsc cheap uggs

Anonymous said...

eYak coach
uEbl ugg boots uk
jKde michael kors outlet
3lUiy ugg uk
0gJhg chi straightener
2xVbu michael kors bags
1rCmy nfl jerseys
6oLko coach outlet online
8tXch cheap north face jackets
3mBbm botas ugg
0gEnq pink ghd
6jBzv michael kors sale
4rEdv nike nfl jerseys
3xMoy ghd baratas
2aIvr ugg sale

Anonymous said...

[p]Thus the pioneer-farmer found himself halted at the threshold of the frontier, for without fencing he could not proceed . The story tells that Ellwood and his wife took a buggy ride to Glidden's farm one Sunday [url=http://www.barbed-wires.com]Barbed wire sale[/url] afternoon . In the late 1860's and early 1870's, hedge fencing, the cultivation of native thorn bushes such as the bois d' arc to serve as defense, was employed as well, to greater, but still little success . In spite of the early patent struggles, the battle between Haish and [url=http://www.barbed-wires.com]razor wire price[/url] the Barb Fence Company had just begun . Fuhua provides two types of Razor Barbed Tape Wire, that is cross and straight, for customers' choice according to your budget [url=http://www.barbed-wires.com]Barbed wire[/url] and installation needs . Besides supplying some common specifications provided in this site, we can also custom products according to your [url=http://www.barbed-wires.com]Barbed wire price[/url] specific requirements . In the East and New England, fencing had been constructed [url=http://www.barbed-wires.com]razor wire sale[/url] of stone walls, drawing upon the great amounts of stone found in the native soil . The addition of barbed wire, razor wire or razor tape to existing fences or perimeters are great traditional measures you can take to improve the security of your property.[/p]

Anonymous said...

[p]Thus the pioneer-farmer found himself halted at the threshold of the frontier, for without fencing he could not proceed . The story tells that Ellwood and his wife took a buggy ride to Glidden's farm one Sunday [url=http://www.barbed-wires.com]Barbed wire sale[/url] afternoon . In the late 1860's and early 1870's, hedge fencing, the cultivation of native thorn bushes such as the bois d' arc to serve as defense, was employed as well, to greater, but still little success . In spite of the early patent struggles, the battle between Haish and [url=http://www.barbed-wires.com]razor wire price[/url] the Barb Fence Company had just begun . Fuhua provides two types of Razor Barbed Tape Wire, that is cross and straight, for customers' choice according to your budget [url=http://www.barbed-wires.com]Barbed wire[/url] and installation needs . Besides supplying some common specifications provided in this site, we can also custom products according to your [url=http://www.barbed-wires.com]Barbed wire price[/url] specific requirements . In the East and New England, fencing had been constructed [url=http://www.barbed-wires.com]razor wire sale[/url] of stone walls, drawing upon the great amounts of stone found in the native soil . The addition of barbed wire, razor wire or razor tape to existing fences or perimeters are great traditional measures you can take to improve the security of your property.[/p]