20 January 2012

31.12.2011 - Episod 1 : 12 jam sebelum bersanding:)

Assalamualaikum sume:)

Post kali ni aku nak citer psl 12 jam sebelum kami laki bini bersanding. Aku amik cuti kawen 3 ari je, 2 days b4 & 1 day after wedding. Laki aku lg hebat, xamik cuti langsung sbbnye bos xbg cuti sbb koje menimbun:( Walupun aku dh setting baikkkkk punyeeee preparation, tp still dok kelam kabut. Al maklum le, 1st time family aku buat kenduri besar. Aku ni anak sulung, cucu sulung pulakss tu jadi kelam-kabut tu haruslah terjadi, Wedding of de year le kunun, ponggahhhh!!! 

Ni kazen aku. Depa bkampung kat rumah kami (rumah kami suami isteri, cewahhh) selame 2 hari. Selame 2 hari jugaksss aku kne layan depa mcm puan futeri, bg mkn minum smpai cirit. Kalo xyn bebaik nnt depa mogok xnk tolong aku packing goodies:)

Aku bg Bahulu Pecah 8 kat tetamu. Aku order 2500 pax, bak kate mak aku, bior belebih, jgn xckup kang malu tuan rumah nnt. Mmg belebih pon, abes kenduri 500 pax aku sedekah kat jiran tetangge. Bahulu ni aku tempah kat Kak Rozi., mmg sedap + lembut. Kak Rozi pon baik orgnye, die anto terus ke rumah taw...

Ni tembikar tepak sireh, aku beli kat Kuala Kangsar. Sape yg tepong tawar mase kami sanding dptlah bende alah nih. Jd, bduyun2 le org dok tepong tawar kat kami, lebih 50 org.. Sampaikan emcee pon pening pale bilelah part merenjis2 ni nk abes.

Ni labu sayung, beli kat Kuala Kangsar gak. Aku bg kat sedare mare pengantin laki pompuan, kwn2 rapat n bff mak bapak aku je, he3...


Ni gambo kat dewan 3 hours b4 sanding. Aku tgh pening lalat time nih, mau x nye, kami 1 family sume tido lmbt. Kol 2 pagi dok tecongok kat dewan lagi dok setup itu ini, buat final floor plan. Laki aku kol 2.30 pagi gi Kajang amik red carpet (sbb red carpet xde dlm pakej pelamin ktorg). Kami kan raja + ratu setengah hari, jd knelah ade red carpet. Jadi nk x nk kne gak carik red carpet smpai dpt:) X diva lah kan kalo jalan xde red carpet, pehhhh!!! 

time ni kol 11.30 pagi, tp pengantin laki dok tetonggek2 psg red carpet.

Pengantin laki dok buat sound check pulaks.. Seriusss, kami mmg bizi taim nih.. tetamu dh start smpai tp byk bende xsettle lg. Sbnrnye mmg leceh wat kenduri kat dewan nih, time pulak limited, nk gune dewan bukannye leh 24 jam (walaupun kite byr sewa utk 1 hari). Bebudak butik yg nk set up pelamin pon xboleh lebih dr pkul 12 mlm tau, aku rase nk mencarut je kat management. Tp nk bg keselesaan kedua2 belah pihak + tetamu tpakselah buat kat dewan..

kaum ibu dok buat final touch-up kat bunga paha:)

Demi mengambik ati para-para n pari-pari aku, perut depa kne bg full dulu, kang kalo lapo depa xnk buat kje plak:)


Next .............................

2 comments:

Anonymous said...

sLsr coach usa
rLdx cheap ugg boots uk
mMct michael kors handbags
5gUkl cheap uggs
4qOuy chi straighteners
3uIgy michael kors sale
3pQxt nfl football jerseys
0bZfs coach outlet store
4sLyb north face sale
1tSog botas ugg
7eIzl cheap ghd straighteners
4xUpz michael kors
5kNwj nfl shop canada
7gAxe ghd baratas
3dHfp ugg sale

Anonymous said...

PowRrs http://kuroebaggu.com/ AplAxt [url=http://kuroebaggu.com/]クロエ キーケース[/url] LjpPyj http://saiyasunerubutan.com/ BwtGmz [url=http://saiyasunerubutan.com/]クリスチャンルブタン[/url] NhiRyu http://mcmhannbai.com/ UzqBtp [url=http://mcmhannbai.com/]MCM 長財布[/url] UcbQaj http://vuittonkakaku.com/ FejUdo [url=http://vuittonkakaku.com/]ルイヴィトン 店舗[/url] XvyTuf http://chloenihon.com/ RvfRwl [url=http://chloenihon.com/]クロエ バッグ[/url] InaEks http://louboutindendou.com/ GrqYny [url=http://louboutindendou.com/]クリスチャンルブタン 財布[/url] IhrCli http://guccisenmon.com/ LhcYtw [url=http://guccisenmon.com/]グッチ[/url] QjtVgw http://tuminihoo.com/ DxoGwc [url=http://tuminihoo.com/]TUMI バッグ[/url]