25 August 2011

CANTIK DAN MELENTIK MCM ROZITA CHE WAN

SALAM 25 RAMADHAN...

Pejam celik, pejam celik, pejam tak celik celik (sbb tido je memanjang) dah 25 ari kite berpose. Korang pose x? Aku pose taw... Seriusss aku x tipu. Dalam bulan pose tahun ni aku belum singgah mane2 drive-thru lagi taw, hik3... (tahun lepas adelah 2 kali gi beli beger kat mekdi, kantoiiii!!!). Ini menunjukkan bahawa pada hari ni dan saat ni aku belum lg tinggal pose. Silelah tepok tangan kuat2....:) Mudah2an aku ketidakbocoran sampai 1 Syawal:)

Citer psl puase, kompem & otometik igt raye kan? Time tu lah memasing nk begaye sakan, lip lap sane sini, pakai kasut tinggi 6 inci (walhal time ujan, kampung lak kat bendang.. kompem tumit terbenam punye). Aku pun kategori manusia yg excited jugak time ari raye. Setakat ni aku ade 5 pasang baju raye (hambekkkk ko). Ade 2 pasang lg yg x siap jahit, xpelah aku bg can kat makcik tukang jahit tu jahitkan baju2 tempahan yg lain. Bile bju dh cantik (konon cantiklah kan), muke kene gak tenyeh secalit due make-up. 

Jadi, sebelum bulan pose ari tu aku n kengkawan opis smpt gak gi make up class. Kat kelas tu byk gak bende yg xtau jd tau. 1st bab shading idong atopun dlm bahase saintifiknye "menipu konon2nye idong mancung mcm Megan Fox". 

2nd bab pakai bulu mate palsu. Susah gak sebenarnye nk pkai bulu mate palsu ni. Cemmane yek Rozita Che Wan tu leh pkai ari2. X rimas ke die? 
mekap artis yg kami jemput :- http://makeoverurself.blogspot.com/

wajahku yg masih suci murni bak gula2 kapas. 

tadaa....mukeku selepas ditenyeh mekap2 ntah ape ke bende namenye. Isyhh...mcm xde efek pon aku tgk pic sebelum mekap dgn selepas mekap. he3... Ha, cube tgk bulu mate aku. Lentik kan??? Aku gagah dgn semangat juang tau bukak mate walaupun aku rase mcm bumbung rumah jatuh himpap kat mate aku, ngeh3...

Inilah wajah2 kaum ibu, anak2 dara suntik yg belajar dgn gigih dan bekerja keras utk menjadi cantik n melentik-lentik mcm Rozita Che Wan.

posing jap, sayang lak nk cuci mekap. Yelah muke nmpk gebu je, walhal jerawat beranak pinak kat muke;p

pssst : xde gunenye beli mekap mahal2 kalo x tau teknik bermekap. Ape yg penting make up basic perlu ade, skill n cara menggunakan mekap dgn betol. Barulah ummphhhh:)




No comments: