03 August 2011

TIADA JODOH ANTARA KITA

Salam 3 Ramadhan:)

Aku rase 1 Mesia tau kot yang Khairul Fahmi a.k.a Apex (gol keeper yg plg hot abad nih) dh putus tunang dgn Elia (blog elia). Depa bertunang pd 17 Mei 2011 dan putus tunang last week x silap aku. 

Mmmmmm...sebenarnye bukan niat aku nk mengumpat pepagi bute nih, ape ntah lg pd bulan pose yg mulia. Tapi ni sume leh jdkan iktibar & pengajaran kpd tunang-tunangan org ekspesyeli aku ni ha selaku tunang Abg Pen a.k.a Abg Botak:) Aku tumpang simpati jugak le kat si Elia tu, sian die baru 2 bulan lebeh jd tunangan org, dh putus. Sebelum ni depa dh bercinta sakan lebeh kurang 2 tahun kot (x silap aku ler). Bile aku bc blog Elia tu aku tau die punyelah chenta n sayang kat Apex tu. Gambo Apex lg byk kot dr gambo Elia kat dlm blog tu.

Xpelah Elia, dh xde jodoh ko dengan Apex tu. Tapi bile aku bc status Elia kat pic bwh ni agak tidak professional sbb Elia kan WAGS goal keeper Mesia. Kalo marah sesangat sekalipun Elia x sepatutnye post status mcm ni. Bende ni leh memburukkan lg keadaan. Bile makhluk bertanduk spoloh kat luar sane bc status mcm ape ntah lg dr tunang public figure, depa kan amik kesempatan le cucuk-mencucuk kedua2 belah pihak.  Jd, mkin lame jd panas bak gunung berapi yg tgh dok queue nk meletopsss!!!


Pengajaran buat aku selaku tunang Abg Pen a.k.a Abg Botak a.k.a pemain drum kumpulan Kampung Pening Lalat:-

a) sile jg emosi, kalo marah sesangat jgn memandai letak status maki hamun kat tunang ye. Ni boleh menjatuhkan air muka lelaki & keluarga lelaki tu sendiri. Gaduh dlm kete xpe. he3... Aku kalo bengang sgt kat Abg Pen aku kentut diam2 dlm kete, ha pdn muke die, kompem migrain seminggu punye.

b) kalo sayang sesangat sekalipun kat tunang tu, jgn feel lebih2 kat fesbuk. Cthnye cenggini "Hi Sayang, rindulah kat sayang. Cintaku bak bunga ros yg berduri2, harum bak Ambi Pur gitu. Muah muahh muah". Org menyampah a.k.a meluat tahap gaban taw bc status cenggitu.

c) Jgn dok berkepit due ploh empat jam dgn tunang. Silelah jarang berjumpe. Darah kan tgh manis (eh, manis mcm lolipop ke??), kalo dok berkepit je kang bergadoh lak. Nnt ilang seri pengantin taww. Cewahhh.. 

Adik2 aku, Iwan & Alif a.k.a bodyguard aku. Sejak bertunang ni kalo outing dgn Abg Pen aku bwk depa nih. Kalo Abg Pen tersiku aku skit, depa aku bersiku2 blasah n smackdown ala2 WWE kat Abg Pen. Ha, berani???? 

p/s: Mode jiwang le pulok ye..moh kite layan lagu kakak sepupu jiran aku punye cousin, Kak Jena Jen 

TIADA JODOH ANTARA KITA

Mungkin ada rahmatnya
Kita tidak bersama
Andainya diteruskan
Apakah kesudahan
Itulah ucapanmu
Dihujung pertemuan

Kuat mana diikat
Pasti akan terlucut
Andai disambung lagi
Tidak sekuat dulu
Kerana cuma aku yang menarik
Bukan lagi tanganmu

Tak guna mendustai
Pada diri sendiri
Sedangkan rindu itu
Sering mengganggu
Salah usah dicari
Seharusnya berdua
Kita menghadapi menanganinya

Pada zahir tidak terlihat
Ada garis yang terbentang
Tapi batinku sering berkata
Biar ada batasannya

Walau tidak di sini
Cinta kita bersemi
Berkat keyakinanku
Dan doaku pohonkan
Moga diperkenankan
dipertemukan
Suatu masa nanti
Suatu masa nanti..oh..oh

5 comments:

kisah aku said...

ye lah u...btol pe u ckp...wahahhaha tp kentot smpai migrain itu OVER wahahah

A.I.N said...

itu cumelah pendapat peribadi saye. bab kentut ni mmg xleh cover cun punye.ekekeke

D_08 said...

no komen le....tapi tunang die ni pun kalo mike bace blog die...nampok beno melebih2 nye....sekaghang.....no komen....kaghang terkutok oghang pulakkkk

A.I.N said...

D_08: pengajaran utk diri awok jugak. suke benor letak gambo abg pen yg kompem x ensem tu. Tp Apex tu pon xpatut kabor kat paper, kompem paper tuttt laris mcm pisang paneh..

Anonymous said...

zTjx coach outlet
qKiq ugg boots
zFdj michael kors outlet
5dWmk cheap uggs
3wKej chi straightener
3zVdi michael kors sale
7kGci nfl jerseys
2hYpy coach outlet store
0rPui cheap north face jackets
8rQcq ugg online
7eYpc mini ghd
1lLvv michael kors purse
5nFsc cheap nfl jerseys
1qIwc planchas ghd
9dCdv cheap uggs