10 December 2010

AUNTIE MARY KAY, KAWAN BARU SAYE;)

Selamat Pagi M'sia........................

Kalo korang nk tau skrg ni aku sgt admire dgn Auntie Mary Kay nih. Dah 2 bulan kami bkwan rapat, peneman aku 24 hours lah.. Gi mane2 msti aku bwk die, smpai ke toilet pun die ikut aku. Sape yek minah salleh yg dok follow aku nih? JENG...JENG..JENG...


TADAAAAAAAAAAAAAAA... ni lah die MARY KAY (MK). Hampir setahun aku dok usha produk ni, dapat jugak aku gune akhirnye. Tapi kenape yek aku nk sgt MK nih, padahal melambak2 lg produk kecantikan yg ade kat market. Kalo tgk kat pasaran siap bg gerenti lg "kulit anda dijamin putih melepak selepas 7 hari". Pastu lak ade produk ni siap tulis "Wajah anda putih bak mutiara selepas 3 hari". What???? gune 3 hari dh boleh putih melepak. Huhuhuhu, bile produk depa laku after 1 years depa bg gerenti cenggini plak "Wajah anda akan seiras Lisa Surihani selepas 3 hari". Ngeh3...

Dulu, muke aku byk jerawat. Mase darjah 5 dah tumbuh jerawat nasi (ala...yg halus2 warne putih tu...) dgn beraninye menepek kat dahi aku (ooo... mentang2 ler dahi aku luas, suke2 hati ko je nk melepak ye...) Nak kate ade pakwe time tu xde plak, yelah org2 tua zaman Hang Tuah ckp kalo tmbuh jerawat mksudnye tgh gatey / mendegik2. Ahhhh... tipu2. Lepas jerawat dok syok lepak kat dahi aku, dengan beraninye lagi depa pi "site visit" kat muke pipi aku lak. Waaaaaaaaaaaaaaaa.... dh ler aku ni hitam manis, muke bjerawat plak tu. 

teruk ko muke aku bertepek jerawat. Ade jerawat nasi, jerawat batu, jerawat sambal. Mcm restoran lak muke aku nih, mcm2 adaaa.. Paling teruk muke aku bjerawat mase aku form 5. Mane tak nye, dah ler bjerawat, aktif sukan plak tu (main galah panjang lah, lari dlm guni lah, main congkak lah), memang jerawat aku masak ranum ler.......Nyum2...

Mcm2 produk dah aku try, produk A, produk B, temubiawak, C'Wajah, ehh...mcm2 ah. Mmg time tu confidence level aku DOWNNNN... 

Akhirnye... mase aku blajar kat UUM dlu, aku jumpe satu produk ni, aku pggil produk Kak Nam.(bukan name sebenar). After 1 month jerawat xtmbuh, muke aku back to normal. Huhhhh... lega ko. Produk ni sgt serasi ngan kulit aku, 5 tahun ko aku gune produk nih. 

Tetapi... pada satu hari aku de bc satu artikel kat paper pasal rampasan produk2 yg mengandungi HYDROQUINONEsile klik link nih. What???? Produk yg aku gune selame ni ade menatang nih.. Waaaaaaa... takut2. 

So, rite now (dah 2 bulan pun) aku gune MK. Tp... after 1 month aku gune muke aku tumbuh jerawat halus n besar2 mcm taik lalat. Aku tanye consultant aku nape yek muke aku tumbuh jerawat. Die ckp ni sume berpunce dr produk Kak Nam yg aku pkai sblm ni, produk Kak Nam plak ade HYDROQUINONE, jd MK sdg btindak balas ke atas muke aku (ooo... depa dok main perang2 lah ye kat muke aku nih..)

Jd, muke aku skrg UNDER MAINTENANCE. Hik3... mcm lift rosak plak. Aku igt nk tepek gambar muke aku sedang berjerawat ranum nih, tp malu plak.. Hik3... Ok2, nnt kalo muke aku dh OK aku tepek BEFORE n AFTER yek...

PSST : Aku sebenarnye x nak kulit putih2 ni, aku bsyukur dilahirkan kulit hitam manis nih... Cume aku nk kulit  yang sihat, sbbnye nk pkai lame babe.... Dan paling penting aku mmg Anti-Botox, Anti-Cucuk2. Nauzubillah...


2 comments:

DKosongLapan said...

adakah anda pasti produk ini halal??? heheheh

NuZuL said...

InsyaAllah halal sbb product ni berasaskan tumbuh2an, bau pun sedap je, x tengik...he3