06 May 2011

PAKAIAN TETIAP ARI KHAMIS;)

Kalo kite ke Kuala Terengganu, harus dan wajib-sewajibnye kite singgah kat Pasar Payang. Pasar Payang ni ibarat Syurga Batik Sutera dan paling penting syangat fofularrrr bagi penjawat awam mcm aku nih, ekekekekeke. Yelah, sejak aku keje government ni aku mule berjinak2 dgn dunia Batik Sutera. Setakat ni baru ade 4 psg Batik Sutera yg bjaye dikumpul oleh aku hasil drpd simpanan duit dlm tabung ayam;). Nak beli byk2 pon duit xdo:( Dedulu aku x bkenan beli & pkai Batik Sutera sbbnye pd pndangan aku kalo pkai Batik Sutera nmpk mcm org tua, ekekekeke.

Dua minggu lepas aku kne gi outstation kat Terengganu. Jadi, alang2 gi T'ganu wajib le terjah kat Pasar Payang.

Ni lah die Pasar Payang. Nmpk dari luar mcm biase2 je, tp bile masuk dlm kedai rase x nak balik rumah tau, nk dok situ seminggu;)

Kne lak outstation sensorg, jd sensorg jugak le jln2 n pusing2 kat Pasar Payang. 3 kali tawaf taw..ekekeke. Batik Sutera 5 design di atas ni kakak kedai tawar kat aku RM180 jer..

Ade mcm2 jenis sutera yg ade, SUTERA CREPE, SUTERA JACQUARD, SUTERA SATIN dan bla bla bla.. Design yg mabeles harge pon mabeles ler....;)

Hat belah kanan tu sutera paling aku bekenan, SUTERA CREPE BATU SWAROVSKI 200 BIJIK. Hamek ko!!! Tapi hargenye paling kurang kakak kedai ni bagi RM350. Halamak, x mampu aku nk mbelinye. jadi, aku amik gmbr wat tatapan sblm tido tetiap malam;)

hat kaler ijau ni pon aku bkenan gak. Tapi mahal lah... sob sob sob:(

Setelah hampir 3 jam aku tawaf 3 kali kat Pasar Payang aku bjaye merembat 2 psg Batik Sutera. Hat kaler biru ni Sutera Jacquard aku bg kat opah aku, mudah2an die nmpk 20thn muda dr usia sebenar. Aku beli RM150;)

Hat kaler ijau petronas ni aku punye, SUTERA CREPE BATU SWAROVSKI 100 BIJIK. Aku beli RM200. Aku xminat sgt byk2 kaler kat bju, ckup 3 kaler je, nmpk simple.

psst:  Kalo kite pkai Batik Sutera, kite dijauhi dari masalah bju same dgn org lain. Jd x perlu risau kalo gi kenduri @ opis baju same pesen dgn org lain. Sbbnye design Batik Sutera sgt xclusive, 1 design, 1 kain. Gunelah barangan buatan Malaysia:)

1 comment:

moon bulan said...

Assalamualaikum sis,

Berminat dengan sutera crepe?saya menjual sutera crepe. Sila like page di

FB: TSUKI MOON SHOP
INSTAGRAM : TSUKI MOON SHOP
EMAIL : tsukimoonbulan@gmail.com
SMS/WHATSAPP : 017-6052330

Thanks.