04 May 2011

KALO GEMUK SUSAH HATI, BILE DAH KURUS MENYUSAHKAN DIRI

4 tahun yg lepas, MALISSA JONES mempunyai berat badan 216 KILOGRAM. Mase tu umor die 17 thn. pwehhhhh!!!!

mase ni umor Malissa 17 thn, nmpk tua dari usia sebenar die..

Nak tau Malissa mkn ape2 tetiap ari smpai badan die leh jd cenggitu, ni ha:-

Tetiap ari Malissa ambil makanan yg mengandungi 15,000 kalori. Eh, x lengoh ke mulut die mkn 24 jam??

Disebabkan gemok yg terlampau, National Health Service sudi mensponsor Malissa buat "gastric bypass operation", tujuannye utk mengurangkan berat badan Malissa yg luar biase nih...

Tadaaa...hasilnye Malissa nmpk comel gitu.

Tapi, biaselah manusia mane pernah puas. After surgery, Malissa mengamalkan diet yg melampau2. Pulak tu, bile confidence level menjadi tinggi mulalah dok cucuk2 langit kat disco. Smbil menari2 x hengat punye adelah mamat yg dok usha Malissa dr jauh. 

Chris Robottom, yg berjaya mencuri hati n sanubari Malissa smpaikan Malissa termengandung. Tapi, bayi depa sempat tgk dunia beberape jam je. 6 bulan mengandung Malissa terpakse melahirkan baby tu sbb komplikasi ketika mengandung. Mane tak nye, tgh dok pregnant pon Malissa dok berdiet bagai. 

Luar nmpk cantik, dari dalam siape yg tau...

Selepas berhempas pulas selame 4 tahun utk menjadi kurus, ini lah rupe Malissa skrg. Setiap hari Malissa cume ambil 300 kalori sedangkan doktor nasihatkan die ambil 500-1000 kalori tetiap ari. Kalo dulu die mengidap OBESITI, tapi skrg Malissa mengidap 
ANOREXIA NERVOSA.

psst: Mencegah lebih baik dari merawat. Kawal pemakanan kite tetiap ari, tapi pastikan kite mengambil makanan yg seimbang. Breakfast-Lunch-Dinner wajib amik tetiap ari. Tapi jgn lak dinner kol 10 mlm ke atas, x elok tau. Satu lagi, jauhi FAST FOOD mcm mekdi, kentaki, bla bla bla. Sebulan sekali boleh lah kot. Rerajin le ke dapur ye masak sup ke, ikan kukus ke, b.b.q ke..cewaaahhh:)




6 comments:

DKosongLapan said...

alaaa....baghu je nak makan sikit....berkigheeee

A.I.N said...

makan skit sgt pon boleh, mkn byk sgt pon x boleh.he3

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

adoi..seram pulak macam ni kan

umie said...

eee..takutnyer kalu dah gemuk gini...

A.I.N said...

mizz sue & umie: mcmanelah die nk berlari kan, msti susah.

Anonymous said...

oKai coach
bPpc rBjx michael kors
5yGqy ugg sale
5qGqh chi hair straightener
3tNcd Michael Kors
0cFlo nfl jerseys
3lCun coach outlet
7yShz 1xAwy ugg online
9gFbb 5oUin michael kors purses
8oUtp nike nfl jerseys
1tVsb ghd españa
2kMao cheap ugg