25 August 2010

MAK HALAU KAMI KUAR UMAH....WAAAAAAAAAAAAAAAAA

Di suatu ptg, tgh mak aku kalut mbuat biskut raye adik2 aku bising bgai nk rak. Gadoh sane sini, btumbuh. Si kecik Myazara kacau org wat keje. Jd mak aku sound aku:
" Kak, ko gi bwk budak2 jln2. Dok umah dok nk wat sepah je..". 
Nk xnk, dgn mood nk tido petang2 syahdu aku pun bwk le askar 3org ni gi jenjln. Duit ckup2 smpai ujung bln. Bwk depa bertige nih kompem depa boom boom pow aku sehabes mungkin. Adehh... xpe, budak kecik, xdengar ckp aku piat telinga sorg2 nnt.

Target nk gi Giant Bandar Puteri, tp aku mcm terjebak kat warehouse sale PELIKAN, bukan kain Pelikat ye.. Wow... msuk dlm kilang tu sgt murah thp asbestos stationery stu. Aku bli pencil colour 36 btg = RM10 jer. Liquid paper 12 btg = RM4 jer.. byk lg lah aku borong. Lupe daratan jap yg aku sebenarnye kekurangan $$. Blasah ar...

Pas abes shopping kat PELIKAN aku bwk budak2 nih ke playground GIANT. Ha, main puas2 smpai muntah, bende free le katekan. 

Dah abes budak kecik melompat2 kat playground, die pi landing kat lantai lyn citer UPIN IPIN. bende free jugak, tgk puas2 smpai kedai tutup. 

Ha, ilang rindu jap kat pakwe MyaZara. Yg abg2 budak kecik ni sebuk membeli CD PS2 kat kedai sebelah. Duit tabung depa sendiri. X kose aku nk bayarkan bende2 mcm tu. Kalo stationery xpe gak.. 

Pas 2 jam merapu kat Giant, kitorg balik umah. Mak aku siap ckp lg "Baru nk aman 2 jam, dh blk pon askar2 nih.." he3.. Aku pun jwb.. "Anak2 mak, bukan anak yun ponnn.."

6 comments:

DKosongLapan said...

takpelee.....
ni kighe prektis sebelum ade anak sendighi nantiii.........

NuZuL said...

wow... ni pun dh terase sgt kalut. nnt awok dh ade anak rotan buloh bwk kemane2 shj.ngeh3

mummy-aulia' said...

adik2 ko kecik lagi ek, ain?bagusla..prektis awal2

NuZuL said...

kecik kenit lg su. rmai igt depa anak2 aku. cehhh...aku mude lg tau...hik3

Adlina Husaini said...

hehehe..cayalah kak long!

NuZuL said...

kak long yg kdg2 garang mcm Ah Long;)