08 June 2011

KAWEN DGN OFFICE-MATE:)

Korang sume, nk tanye skit lah... Kat ofis korang ade x yg berchenta n finallly kawen dgn officemate? Msti ade kan? Mcmane yek feel bile berchenta pastu kawen dgn kwn se-opis? Lebih best @ jd x best? Ha, mari kite renung2kan:-
  • Jimat minyak kete sbb laki bini gi keje 1 kete jer...
  • bile buat OT rase beshhh sbb x sunyi:)
  • kwn2 opis xleh nk buli sbb ade "Ultraman" disisi, ngeh3...
  • kalo sakit ke, pening2 ke ade org tolong jagekan n bwk gi klinik.
Sebenarnye, kebanyakkan pasangan suami/isteri kenal & jumpe pasangan masing2 kat tempat mereka bekerja, maksud aku samaada officemate @ x-officemate. Bagi aku, bile kite kenal pasangan kite bermule sebagai kawan biase, kite akan tau perangai sebenar pasangan kite. Yelah, kite akan tau die ni panas baran ke, suke menggatal ke, rajin bekerja ke, bertanggungjawab ke, warganegara Malaysia ke dll. So, dr situ kite boleh nilai n buat pilihan sama ada nk terima si die @ tidak. Jd, tempat kerja atau bahase saintifiknye OFFICE adalah tempat yg palinggggg sesuai utk mencari jodoh. Kite boleh kenal n terus bekenalan sebelum jatuh chenta. Cewahhhh... mcm Kak Sri Siantan lak aku nih, ekekekekeke.

Sambil2 aku menjadi ala2 Kaunselor ari ni, aku nk ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU kpd officemate aku, MEGAT & SYAMSIDAR yg dh kawen pd 28 Mei 2011 kat Presint 9, Putrajaya.

Meletopppsss baju ko Syam. Cantik, kaler fav aku lak tu...phewwwww:)

pssst: Eh, lupe nk bagitau, sebenarnye aku ngan Abg Pen
x-officemate taw... Kirenye kami berchenta chintun mase keje together2 4 tahun yg dulu. Ujung tahun 2006 x silap aku Abg Pen dh start ngenyit2 mate kat aku dan akhirnye aku balas ngenyitan mate die. Ahakssss. After  1 year kami seopis akhirnye kami dipisahkan sbbnye aku berhenti keje. Walaupun kami dah x same opis tapi kami masih berchenta dan insyaAllah kami akan bergelar suami isteri ujung tahun ni.

2 comments:

aDieyZa said...

mungkin ada yg best & ada yg x best bila kahwin dgn kawan se-opis..

zana bercinta dgn encik husband dr zaman sekolah.. tp x pernah 1 sekolah, x pernah 1 universiti & x pernah 1 tmpt keje.. hihihi

A.I.N said...

adieyza: wow...kompem satu kampung kan? ni dinamekan "jodoh tak kemana:)"