21 February 2010

AKAK NI CANTEQ LAHHH!!!

"Akak ni canteklah...:)" seriuss, ni ayat puji-pujian ikhlas dari hati adik2 aku, tp bukan slalu, depa akan ckp bile taim aku dpt gaji. mcmmane depa leh tau? mak aku le informer depa. Keje gomen, mmg xde rahsienye bab2 gaji nih. "1 Malaysia" tau ye.... 8 Feb ari tu aku dpt gaji (mak aii....awal giler,tp tersekse leh zahir n batin aku nk nunggu gaji bln 3 nnt, mampoihhh). Aku pun bwk le adik2 gi perabes $$ kakaknye depa. Tp jauh mane aku bwk, no tolls, jimat minyak, free parking...IOI Mall ler...hik3.


Aksi blum mandi, pagi2 bute dh kejut aku bgun tdo. (abg, ko tau x ari ni akak cuti, nape ko jeles sgt tgk akak membuto!!) Pagi2 bute jugak le die dok kire duit dlm tabung, ade ler RM10.. tp mcm2 yg die plan nk beli. (kakaknye, redi ongkos ya...)


sampai2 je kat IOI, depa trus masuk ke JJ, entertainment dept. "akak, blanje ar ktorg men game, nnt abg blanje akak mkn". hu3..aku pun gi ar tukar coin RM20 dlu..kalo xckup gak pndai2 ar korg pkai duit sendiri ye..

next game plak...beriye ko ye abg..

next game lagi, kalo boleh abeh sume game yg ade depa nk main..

hamboi, beriye ko main ye dek, smpai senget2 mate ko..

dah puas main gem, gi beli CD game PS2 plak, korg xpuas2 lgi ke adik2 oitt... kat umah tu dh melambak CD game krorg bli, akak kecik2 dlu main gem super mario je (ayat jeles n xpuas ati dr aku..)

pas main game trus depa ajak aku gi pizza hut.. depa xbg aku belek2 kat kedai bju kat IOI tu..bosan katenye (ooo...korg main game aku tercegat mcm patung cendana xpe, aku nk sggh kedai bju ke kasut ke korg kate bosan.. dush3)

"akak, ensem x abg wat muke mcm ni??" 

 
mkn time!!!!

pas abeh mkn, aku sggh jap kat kdai henpon, sbb nk amik henpon abg.pen yg anta gi repair ari tu.. sambil2 tu, adik aku wat aksi "bersamamu, walau diman jua..lalalalala"

Mkn dah, men game dah, adik2 aku ajak blik umah tanpa mempedulikan perasaan aku yg tgh frust sbb xdpt shopping, sedehhh!!!

2 comments:

Adlina Husaini said...

hehe bestnya lepak ngan adik2..mana si kecik tu? tak jeles ke dia? tu la kita ni keja depend on monthly paid..pepandai le nak arrange hihi..

NuZuL said...

aku xsanggop nk bwk si kecik tuu, jenoh nk jage. ekekekeke. bebudak tu yg best, kakaknye dok mencongak2 takut depa dok beli bukan, lari bajet.hik3. aku mmg xsuke gaji awal2 nih, mesyusahkan otak aku nk save bdget.