04 February 2010

MAKAN JE LAH, JGN BYK TANYE..

Title ni mmg kne mengene ngan aku ari ni..hu3. Lunch hour td my Tuan n Puan blanje aku mkn kat Putrajaya Shangri-La Hotel. 1st time gak aku mkn  kat stu, b4 dis aku penah lalu kat hotel tu je, tu pun sbb aku jogging kat Tmn Putra Perdana (FYI, Tmn Putra Perdana opposite of dat hotel). Mmmm....boleh thn gak mknannye. Ktorg amik buffet set for lunch. $$ aku xamik tau, org nk blanje, jd jgn memandai nk tnye bp hengget, kang xpsl2 aku lak kne byor nnt. Aku tgk mknan, rase sume je nk amik. Tp mlg, saiz perutku yg cume muat 3 pinggan menghalang aku dr mkn sumenye skali. (dasyat btol anak pak jumaat n cik zah ni, ape ko xbace bismillah ke sblm mencekik???) Walaupun aku mkn menten sopan gitu, tp aku bjye abeskan 3 round mkn tanpe henti2.. Roasted Chicken 2 ketol, blackpepper beef 2 slices, nasi beriayani 1set, cucur udang 2 ketol besaq, ABC, cakes 3 jenis, french pastry choco (unic n sdp), mushroom soup, rojak, sate, bla..bla..bla..xhengat aku amnde yg aku mkn, pelik sgt name mknan2 tu...
ni bkn ice-cream tau.. bwhnye cheese, atasnye krim putar n mix fruits.. im not sure de full name 4 dis dessert.

chocolate cake..nyum2...bos2 aku dok sebuk amik ,lunch set, tp aku dok sebuk amik dessert dlu..aku xthn tgk coklat cenggini, tergugat iman babe..

beriani corner...sdp jugak... in conclusion, kalo korg nk lunch, aku suggest kat Shangri-La. Sgt sedap, lgpun mknan depa nmpk menyelerakan n fresh2 gitu... one more thin', for those use de UOB cr card, 20% discount special for lunch set @ buffet set..jd ape tggu lg, bwk le mak ke, ayah ke, bini ke, laki ke mkn kat stu...

2 comments:

Adlina Husaini said...

eh sedap lah..better dr pulllman

NuZuL said...

aku xpenah lg mkn kat pullman. tp lg sdp dr marriot.. kalo lah boleh tapau, dh lame aku bgkus bg kat hang.ekkekeke