06 January 2010

24 HOURS NON-STOP (NEW YEAR CELEBRATION)

Ye kwn2, mmg pun non-stop mase mlm b4 2010 n esoknye... Mlm tu pas aku settle wat keje umah, Abg.Pen bwk kwn mukabuku nye, Kak ila @ aku suke pggil die Teacher MUET. (Sbb die ngajo MUET kat skolah Pekan, Phg.) Aku pun siap2 le kononnye nk gi tgk bunga api kat Putrajaya. (bunyi mcm jauh, padahal dr tgkap umah aku pun leh tgk firework tu..ngeh ngeh ngeh) Tapi, hampa @ bhse omputehnye frust. Xde pun bunga api tepat kol 12 a.m. Ktorg pun berlari2 anak naik atas balkoni atas umah tgk bunga api dr KLCC..(siriyess, dr umah aku nmpk bunga api tu, meletop2, mcm goreng telor ikan atas dapur...). Tp maap, xde gambo nk tnjuk, kalo aku snap pun bukannye nmpk, lain le pakai DSLR bagai... Lelaki Lif (R. Nizam ler tu..nape aku pggil lelaki lif, biarlah rahsieee...) pun sampai lewat, xsmpt nk snap pkai DSLR die.

ok, aku citer perjalanan kami base on photo ye...

1st pix   : Depa dok melepak sambil lyn FB b4 plan next xtvt
2nd pix  : Aku lak meneruskan misi aku embalut buku skolah adik2 aku, he3 mggu lps punye keje   xsmpt siap, so sambung kat umah sendiri lak.. (byk sgt yeee, mane dan nk wat 1mlm..)  
3rd pix  : @ Tol USJ kol 2 a.m, ke mane ye...jeng jeng jeng

Taraa, Abg.pen bwk ktorg gi jamming. Waaaaaaa, aku xnk ikut sebenarnye. sbb aku tau msti bosan dok kematu menunggu. Slalunye aku pegi pun sbb pakse rela... Tp Lelaki Lif n teacher MUET ajak jugak, ikut je lah. (tido kan bess time cenggini). Pix no.3 tu sila abaikan, sungguh xsopan n xcantik permandangannye...

1st pix   : Aku dah kebulur time nih, kol 6 pg dah pun, patut tetibe aku gastrik. sume org order air, aku je tmbh order "Jamberi, roti canai satuu!!!"
2nd pix  : Abg.Pen senyum sorg2 dok lyn FB, msti baru pas add awek baru. Ade aku kesahhh???
3nd pix  : Amboi lelaki lif, kemain dkt lg miker ye tngkap gambo teacher tu ye...

 Petangnye plak, aku n Abg.Pen bwk teacher MUET gi jejalan. (mcm jauh gak bunyinye, padahal gi Alamanda jer...) pas window shopping ktorg menuju puncak, kemane ye..cube teka?

he3...ktorg bwk teacher MUET gi karaoke. Ha, tgk tu aku dok plih lagu Mawarku. Mawarku??? blasah je, konon2nye aku CT, abg.pen lak Zul 4 by 4. (Sila lihat pix no.3, feeling abiss abg.pen time nih, siap pejam lg mate die..)

next, teacher MUET plak nk nyanyi, lagunye "I dont want to miss a thin' - Aerosmith". Hambek, tercabut anak tekak, anak rambut sume...

Pas abes karaoke dlm kol 8 p.m gitu, mate aku dah terkulat2 ngantok. Warghhh...besnye dpt bntal time cenggini... Pas ktorg dinner kat Tmn Warisan, aku pun say gud bye kat teacher MUET. (Kak Ila, cuti skolah nnt dtg sni lagi ye.. xpuas ar nk bwk akak jejln. Masa dah taim. mak dah tepon pggil blk Puchong...)

Jd, itulah story aku yg agak menyeramkan sempena New Year 2010 ni... dah lame xwat keje gile xtido mlm mcm ni. Last wat pun mcm blajar kat UUM dedulu... Bile lg kan nk enjoy, sebelum kawen enjoy puas2, tp yg penting ade batasnye..hua hua hua.

Terimalah pix terakhir dr kami mase nyanyi lagu Senja Nan Merah..Jena Jen n Zawie...

2 comments:

Adlina Husaini said...

lawak la angpa dua neh..weh janji arr bawak aku p jalan TAR =DDDD

Azie said...

nak pergi beli apa kat jalan TAR? bestnya kalau dapat join sama