26 April 2010

NASEB BAIK 1 1/2" JER..

Adooiiii.... penatnye ptg nih... aku ni bru je blk dr meeting kat KPPK (KPPK tu hape? carik sendiri kat google, maleh nk taip pnjg2). Xde jauh mane pon, selang 3 building dr opis aku. Tp......... ha, parking punye lah jauh. Dah le meeting kol 2.30 p.m, kol 2.10 p.m aku dok terkebel2 cr parking. Mujur kete kecik, sng nk selit. Driver? maleh aku nk soh pkcik driver anto. Ala, bukan jauh mane pun, bg can kat depa tido petang2 syahdu ni...(baekk kan aku???)

Dengan berkebaye, kasut tinggi, aku tkedek2 bjalan lebeh kurang 500meter. jauhhh tu.............. Naseb bek kasut 1 1/2" je, kalo 3", mau aku bukak kasut berlari sblm kol 2.30p.m. Sampai2 tingkat 7 aku dh pening2 lalat, yelah panas tu kat luar, tetibe msuk tmpt econ lg sejuk mau x berpusing kepale hotak. Aku leh lg cover cun, konon xpenat (padahal muke dh merah padam, abes bedak cair jd peluh..) Masuk meeting room, soklan itu ini dh ready, tunggu jwpn dr aku je.ha sila lah jawab!!!

Abes meeting kol 3.40p.m. Lorrr, kejapnye. Kalo abes kol 5 kan leh terus balik. he3...(motif nk mengular ye...xbaik2) Msuk opis wat keje pending itu ini..(he3..sape sruh cuti last friday, padan muke!!!).. Jd kesimpulannye ari ni, SAYE SGT PENAT!!!!



p/s : Ade skit gosip nih...Balik dr opis aku trus gi psr presint 16, beli lauk plan nk msk mkn mlm. Sambil2 plih syur, abg jual sayur tu dok sengeh2 kat aku. Aku pun xsure psl hape. Die sengeh sbb aku beli tomato sebijik je kot. Yelah, aku sorg yg mkn, xkan nk bli 10bijik kot. Aku pun wat slamber gi byr brg2 yg aku beli n balik umah. Smpai umah, aku bukak itu ini (jeng3...), bukak tudung tetibe...........................
Ooooo, patut le mamat sayur tu senyum kat aku, rupe2nye name tag dok melekat kat bju, blk dr meeting aku lupe nk bukak. malu2...;)

2 comments:

mummy-aulia' said...

aku tak tau kamu ada blog sudaaa..hihiii..
wokey..i followw.. :D

NuZuL said...

sharing is caring.he3