19 October 2011

AMIK PHD KAT OXFORD UNIVERSITY

Further study merupakan cita2 n idaman semua org. Kat kepale hotak memasing dh verangan nk amik course ape n skrg ni kat universiti n kolej macam2 jenis jurusan leh pilih. Larat x larat je nk abeskan. Aku tgk sekarang ni bebudak suke pilih course base on ape yg diorg minat. Adik2, x salah belajar n mempelajari ape yg kite minat sbb itu akan menarik minat adik2 utk rajin study. Tapi adik2 kene jugak survey peluang pekerjaan berpandukan course yg adik2 amik tu. Jgn sampai dh 5 tahun graduate tapi xdapat2 keje lagi. So, tanyelah nasihat kakak, abang n mak ayah sebelum pilih jurusan kat U @ kolej.

Back to topic usaha 1 tahun aku berhempas pulas  amik PHD akhirnye berbaloi. Thanks a lot to family yg x jemu2 bg support dari segi nasihat, tunjuk ajar n paling penting wang ringgit. Yesss, akhirnye aku berjaye menggenggam segulung sijil, tadaaaaaaaaaaaaa:-

Majlis Konvokesyen Tadika KEMAS Kem PGA, Cheras. Sile baling topi tinggi-tinggi!!!!! Serius kan muke aku? mestilah, tak nmpk ke aku dok pkai lipstik merah mak ngah, mane le gerak mulut kang lipstik abes plak:)

X lupe juge kat Abg Pen yg dpt 4 flat mase blajar kat Tadika KEMAS Kg Jelutong. Changkat Jering. 

pssst: Xde keje tepek gambo tadika, hua3...:)




3 comments:

aNaYaNa said...

haha kiut2 yer student phd nih..

azira rais said...

sesuai letak kt kad kawin nanti Cik Ain...unik

A.I.N said...

yana, setahun je blaja dh konvo:)
zira: ya btol, sgt bijaksss!!!