31 October 2011

IKAN PANDAI MENGURUT

Baru-baru ni kecoh satu Malaya Spa Ikan ataupun name professionalnye Doctor Fish BAHAYA!!! Yelah, skrg ni kan trend spa ikan, x kesah le kat Tesco ke, kat Shopping Complex ke, kat kedai tepi jalan ke, nmpk je kolam besar, bukak kasut, celup kaki tu kat dlm kolam yg ade anak ikan comel2 tu. (Tapi awas, jgn pulak ade yg celup kaki kat dlm akuarium org jual ikan Koi, mmg x panjanglah umur ko!!!). 

Kementerian Kesihatan bgtau spa ikan ni boleh menyebarkan penyakit bahaye n plg takut Hepatitis C, HIV/AIDS & TIBI. Wooo.... ni sgt bahaye. Bile ikan2 gigit kaki pelanggan yg ade virus2 bahaye tu, pastu gigit plak kat korang, x ke naya tu??? Dh ler kolam tu berkongsi + air plak x mengalir. Phewwwwwwww..

Stakat ni aku x penah lagi le gi spa ikan kat Shopping Complex tu, geli lah aku tgk ikan tu gigit2 kaki aku yg comel nih:) Tapi, realitinye aku penah gak tjebak gi spa ikan. Tapi x gune ikan kecik2 tu, aku gune ikan kelah, hambek ko!!!---->


geli sangattttt!!!! Ko bayangkan ikan tu dh le beso2 mcm ikan cencaru, pastu dok lompat2. Menangis wehhh.. Ingat mati je time nih. Mengucap jgn ckp ler, segale mcm surah, doa makan, doa tidur sume aku bace.

lebih kurang setengah jam tempoh bertenang, baru aku ambik feel manje2 dgn ikan tu. Aku dok hulur kaki je, nk pegang belai2 manje SORRY. 

Cehhh, muke confident konon. Time ikan tu buat love bite kat kaki aku xde lah sakit, cume terase gigi2 kecik die nk telan jari aku. 

Yeahhh... sangatlah original spa ikan nye. Name tempat ni Kelah Sanctuary, Tasik Kenyir, Terengganu. Nak masuk kwsn santuari kelah ni punyelah jauh berjalan, lebih kurang 2 kilometer pastu kene redah hutan tebal , turun naik bukit + pacat2 says "welcome" kat ko. Tapi puas n seronok!!!!!!!

pssst: Minggu lepas aku dah buat HIV test and de result is NEGATIVE:)  

2 comments:

Anonymous said...

iPml ghd
nMny ugg store
zVrk michael kors sale
1bBvz GHD Australia
2aTrr burberry outlet online
0oNks bottes ugg pas cher
5dJpd ghd hair straighteners
0iXut louis vuitton outlet
4mFwd michael kors outlet
5fMmj ghd offers
2lTad ugg boots uk
1yCum nike nfl jerseys
8fJpj michael kors
8uPxw lisseur ghd pas cher
9aKpc cheap uggs

Anonymous said...

[p]Thus the pioneer-farmer found himself halted at the threshold of the frontier, for without fencing he could not proceed . The story tells that Ellwood and his wife took a buggy ride to Glidden's farm one Sunday [url=http://www.barbed-wires.com]Barbed wire sale[/url] afternoon . In the late 1860's and early 1870's, hedge fencing, the cultivation of native thorn bushes such as the bois d' arc to serve as defense, was employed as well, to greater, but still little success . In spite of the early patent struggles, the battle between Haish and [url=http://www.barbed-wires.com]razor wire price[/url] the Barb Fence Company had just begun . Fuhua provides two types of Razor Barbed Tape Wire, that is cross and straight, for customers' choice according to your budget [url=http://www.barbed-wires.com]Barbed wire[/url] and installation needs . Besides supplying some common specifications provided in this site, we can also custom products according to your [url=http://www.barbed-wires.com]Barbed wire price[/url] specific requirements . In the East and New England, fencing had been constructed [url=http://www.barbed-wires.com]razor wire sale[/url] of stone walls, drawing upon the great amounts of stone found in the native soil . The addition of barbed wire, razor wire or razor tape to existing fences or perimeters are great traditional measures you can take to improve the security of your property.[/p]