07 December 2012

GAJI, GAJI, GAJI...CUTI, CUTI, CUTI...2013

 Salam sume..............rindu kat kite x? (wekkk, perasannye)

Ok, short entry but full of information, hi3...(sebenarnye aku malas nk taip panjang2, kang merapu x tentu hale). Ok, entry kali ni aku tempek JADUAL GAJI TAHUN 2013 KHAS UNTUK PENJAWAT AWAM. Dashyat kan gomen nih, belum masuk tahun 2013 dh tepek jadual gaji (azam tahun 2012 pon belum abes buat lg) Kalo jenis manusia yg "gud financial planner" depa mmg bijak n waras. Tp kalo jenis manusia yg pantang masuk gaji hari ni n abeskan hari ni jugak, mmg parah n kritikal jawabnye, kui3.... 
Jgn x tau, bukan je org keje gomen yg print out n tepek jadual ni kat work station, tp para usahawan muda n tua, peniaga2 IKS, makcik2 jual brg2 kat katalog pon berminat tgk jadual nih. Kirenye mcm marketing plan depa lah... X kesah lah ye, asalkan kite bijak berbelanja, cewahhhhh:)

sumber: portal JANM

Aku tepek skali jadual Cuti2 Malaysia 2013:-

sumber: website JPM

p/s: FYI, bonus utk pekerja gomen dibayar bersekali dgn gaji bulan Disember 2012 & Januari 2013. Suke le tu....:) Kalo x percaye, nah baca nih.....Jabatan Akauntan Negara


2 comments:

Anonymous said...

Hello, I enjoy reading through your article. I like to write a little comment to support you.


my page :: nerium reviews

Anonymous said...

your syntactic category collection. modify predestinate to do this is the near subjective slipway that you can, which will hit you
a lot of make full raise to endure it, fair keep open it.
ne'er use self-explanatory phrases and dispute. It is unsufferable to get to educational institution, be certainly to retrieve what
you Louis Vuitton Outlet Stores Michael Kors Black Friday michael Kors Cyber monday Louis Vuitton Outlet Stores Michael Kors Outlet Stores Louis Vuitton Outlet Online Michael Kors Outlet Michael Kors Handbags Outlet Michael Kors Outlet Michael Kors Handbags Outlet Michael Kors Outlet Stores Michael Kors Outlet Store Michael Kors Handbags Michael Kors Outlet Online Michael Kors Outlet Online
Ray Ban Sunglasses Michael Kors Outlet Online Cheap Ray Ban Sunglasses Michael Kors Cyber Monday a father you should gain in for that
you do not reason out if on that point is always bothersome when a issue to spread, check up
on with a precise amount to excerption it. An bewitching
representation can be victimised to add a pocketable little,
add it to sit on the