22 July 2011

HO HO HO CHI MINH - part 2 le pulakksss

Yeahhh...yeahhhh..yeahhh.. bersambung lagi di episod ke-2 BERJIMBA DI HCM. 

kalo korang ke HCM, tempat wajib yg patut korang gi ialah Ben Thanh Market. Lebih kurang 100meter je (jalan straight) dari hotel aku ke Ben Thanh, seriuss memang x sesat punye. Kalo korang tengah syok shopping, tetibe perut arse memulas ya amat x leh control punye, anytime je korang leh jalan kaki balik hotel "membuang". Pastu leh dtg balik ke Ben Thanh Market sambung shopping. Hebat kan????


Gi Ben Thanh Market leh meroyan tau. menggile dibuatnye tgk kain cotton yg cantek2 pastu murah. 
Baju Kurung Pesak Gantung + Cotton Silk + Manik2 penoh lip lap lip lap = RM60. silelah percaye:)

Inilah hasil meroyan aku kat Ben Thanh Market. 6 pasang gaun spesel utk Myazara. 

Aku x beli kain pasang pon kat sane. Alang2 baju kurung siap murah kat HCM aku rembat 7 pasang. Eh, jgn syak wasangka ye, aku punye 2 pasang je, selebihnye utk mak, maksu, Kak Bed (clerk aku) n bakal kakak ipar aku punye.hik3:)

Selain dari kain cotton yg mabeles, HCM jugak terkenal dgn kasut2 Adidas, Nike, Puma dll yg semestinye ORIGINAL. Kasut Adidas ni aku beli utk adik aku, Alif. Sepasang RM35. Kalo kat Al-Ikhsan lebih kurang RM109 cenggitu. Dibelek2 mmg ori. 

Ni kasut utk Cik Abg Tercayang **pengsan, gile gedik ko** Rege RM+++. Ori jugak. Kasut Myazara, Iwan n Bapak aku pun ade beli jugak. Cube korang gi kedai Adidas, Nike @ Puma, tgk kat label dlm kasut, depa tuleh made in mane??? ha, ade yg tulis Made In Vietnam lah, Made In Indonesia lah. Mmg kebanyakkan sport shoes dikeluarkan dari Vietnam. Tapi frust sgt2 sbb ladies shoes mcm Mary Jane xdo kat HCM. Kalo ade pon design lelame punye. X mau lah....:(

ni makde aku. Tg dok tawar-menawar dgn amoi jual kipas nih. Depa suke tarik2 tangan kite, pastu ckp "kakak cantekkk, beli kipas, 10 ringgitttt". Ha, kat sini aku bg tips shopping kat Vietnam:-

a) Seboleh2nye korang mintak kurangkan rege 3x ganda kurang dari harge yg depa letak.  Contoh kalo rege barang tu 100,000 dong = RM15, korang mintak n tawar jadik 30,000 dong.
b) Depa ni suke tarik2 tangan kite kalo menjual. Sile cekalkan hati anda. Jgn mudah tergoda dgn pujuk rayu penjual. ewahhh...

                             
Jgn xtau laks kat Vietnam ade Hard Rock Cafe. Aku smpt rembat cap utk Abg Pen. Cap ni umpama tudung bg Abg Pen taw... Al-Maklummmmmmmmmmmmmmm....dot dot dot

Oklah...kite bersambung diepisod seterusnye.. byeeeeeeeeeeeee

psst: Alamak Chelsea, tak kan 1 gol je kot. Kan ramai star2 turun padang. hik3

7 comments:

hamzah ian said...

wahh.. bestnya jalan2..

A.I.N said...

x best sbb duit habess.he3

Anonymous said...

hJjj ghd hair straighteners
dGsa cheap ugg boots uk
wWdk michael kors purses
5xCkq GHD
0aPss burberry sale
6cXhu bottes ugg
7eSac ghd nz sale
0cKyb discount louis vuitton
2vMgl michael kors outlet
3qMxp ghd hair
5cExc ugg boots uk
4oDyd cheap nfl jerseys
8rBwh michael kors bags
6dPoe ghd
4tDsi ugg boots

Anonymous said...

pRrf coach outlet
pQfc ugg boots
eEtp michael kors bags
8dZcn ugg boots uk
4dOln chi straightener
2wYyc michael kors outlet
1qMgu cheap nfl jerseys
9aFoj coach outlet store
5eWzv north face outlet
0tEpw ugg españa
8pWuf ghd uk
5uZih michael kors bags
2zZrt nfl shop canada
0jKgx ghd españa
7iIqm ugg sale

Anonymous said...

eFpu coach factory
xBge ugg store
lXlu michael kors handbags
7rKcn ugg sale
0lFvc chi hair products
8iZwh michael kors outlet
4eEdn nike nfl jerseys
1yRlz coach outlet store
6aJkd north face jackets
5hSiu botas ugg baratas
0qHaj cheap ghd straighteners
9dEeq michael kors
0yHvg nfl shop
7pTxk planchas ghd
1zDlj ugg boots sale

Anonymous said...

ZqaYcl http://kuroebaggu.com/ WjwNri [url=http://kuroebaggu.com/]クロエ 店舗[/url] DtcIep http://saiyasunerubutan.com/ LusPuk [url=http://saiyasunerubutan.com/]クリスチャンルブタン パリ[/url] IrlZpe http://mcmhannbai.com/ HjhFhn [url=http://mcmhannbai.com/]MCM 韓国[/url] GpfRmj http://vuittonkakaku.com/ XvoDxw [url=http://vuittonkakaku.com/]ルイヴィトン コピー[/url] CreXov http://chloenihon.com/ RxcIor [url=http://chloenihon.com/]シーバイクロエ[/url] UnnArr http://louboutindendou.com/ QsnKcq [url=http://louboutindendou.com/]ルブタン ブーツ[/url] KkjEle http://guccisenmon.com/ LoaJvx [url=http://guccisenmon.com/]GUCCI トートバッグ[/url] MnvCjk http://tuminihoo.com/ LneLxj [url=http://tuminihoo.com/]TUMI 財布[/url]

Anonymous said...

SyqYzc [url=http://onnrainnmcm.com/#28939]MCM キーケース[/url] EcpDte http://onnrainnmcm.com/ EziNzb [url=http://mcmsenmon.com/#94550]MCM 長財布[/url] CeaJcj http://mcmsenmon.com/ LqxApg [url=http://ninnkimcm.com/#19322]MCM 通販[/url] UqcHet http://ninnkimcm.com/ TbpHhy [url=http://kaidokumcm.com/#62093]MCM 韓国[/url] UyrXyg http://kaidokumcm.com/ WcbDjj [url=http://manzokumcm.com/#70884]MCM 店舗[/url] SsbPkc http://manzokumcm.com/ MacVab http://chloenihon.com/ YwuStl [url=http://chloenihon.com/]クロエ バッグ[/url] PquF http://toumikousin.com/ NspWK [url=http://toumikousin.com/]TUMI 財布[/url] UljBwJ http://toumikakaku.com/ RpnKnNA [url=http://toumikakaku.com/]tumi[/url] WweVpd [url=http://mcmhannbai.com/]MCM ショルダー[/url] ZraJed [url=http://mcmhannbai.com/]MCM 長財布[/url]