14 September 2011

TRAGEDI KM 420.5

27 Ramadhan 1432H @ 27 Ogos 2011 yang lepas mungkin xde ape2 yg berlaku bg korang, tapi tarikh tu telah berlaku peristiwa hitam legam kat tunang aku, Abg Pen. Abg Pen terlibat dgn kemalangan jalan raya pkul 12 t/hari kat KM 420.5, PLUS highway menuju ke utara. Sambil aku cerita, sambil tu tgk gambo eh....:-

Sebelum Abg Pen btolak balik ke kampung die kat Taiping, die ade mengadu kat aku yg kepale die dok migrain tahap gaban. Aku suruh die tido n rehat, jgn lah rushing sgt. Tapi die kabor yg die nk smpai away, knon2 nk rehat n tido kat umah Chaier, kwn seYOB4EVER die. Sebabnye aghi tu die ade  majleh bukak pose kat Ipoh. 

Abg Pen kabo lagi tgh die bawak kete (balik kampung sorang2 je, al-maklum le belum ade bini lagi) tetibe kete die berpusing, padahal die bawak <100km/jam. Die cube lawan stering ke kiri n kanan, tp uncontrol menyebabkan kereta die berpusing 2 kali. Selepas bpusing 2 kali, kereta Abg Pen kat emergency lane arah bertentangan dan 3 kali langgar divider. Gambo2 kat atas menunjukkan kete Abg Pen hancussss sebelah kanan. 

Dugaan di bulan Ramadhan n dugaan bertunang. Lepas accident tu, Abg Pen tunggu tow truck  datang. Memang dugaan lagi, selepas 4 JAM baru tow truck sampai. Huhhhhh... bayangkan dari pukul 12 t/hari smpai kol 4 petang Abg Pen dok tcegat kat tepi highway???

Walau ape pun yg terjadi aku bersyukur sbb Abg Pen sihat n selamat. Xde ape2 kecederaan kat die mahupun calor-balor kat atas kepale. he3... Xpe lah Abg Pen, xde rezeki Abg Pen nk pakai kete tu (walaupun tinggal lg 4 bulan je nk abes bayo, sob3) Mudah2an Abg Pen dimurahkan rezeki n jadikan kejadian ni sebagai ikhtibar buat kite semua.

psstttt: InsyaAllah, tahun depan balik ke kampung Abg Pen dah tak drive sensorg lagikkk:)


2 comments:

Mohd "Yob" Aidil Jamaludin said...

Uik.. die bawak pelan tp henbren lepeh ke tetarik? hehe

Xpe le.. yg pentennye beliau sehat (walopon mungken agak ghentong dek bahane nunggu tow trak yg lemmmm)

Muge kome legheh siket besatunye.. banyak siket buleh buat 'pahale'nye ekekekek

A.I.N said...

alamak, awok xtau le pulok abg pen tarik ke idok..hu3..

doa2kan lah ye ktorg lekeh bsatu. miker jgn lupe kumpui duit daghi skrg beli adiah kat ktorg, wakakakka